Αγωνιστικό Subaru BRZ θα τρέξει στην Ιαπωνία, κάνοντας χρήση συνθετικών καυσίμων

Σχετικά άρθρα

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο φετινό πρωτάθλημα Super Taikyu, ο πρώτος αγώνας του οποίου είναι προγραμματισμένος για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 19 και 20 Μαρτίου, στην πίστα της Suzuka.

Περισσότεροι από 100 μηχανικοί της Subaru, προερχόμενοι από το τεχνολογικό της κέντρο στην Ιαπωνία, συμμετείχαν στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, και εξέλιξαν ένα ειδικά τροποποιημένο αγωνιστικό BRZ, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιεί συνθετικό καύσιμο.

Το BRZ CNF Concept by Team SDA Engineering θα χρησιμοποιηθεί για σκοπούς δοκιμών και εκπαίδευσης, αποδεικνύοντας ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι η καλύτερη βάση για τη δοκιμή νέων τεχνολογιών. Για να είναι συμβατό με το νέο καύσιμο, ο boxer κινητήρας του BRZ CNF Concept δέχτηκε τις απαραίτητες τροποποιήσεις, με το ουδέτερο από άνθρακα καύσιμο (carbon-neutral fuel, CNF) να διαθέτει διοξείδιο του άνθρακα, υδρογόνο και βιομάζα.

Αν και το καύσιμο που καίει το αγωνιστικό αυτοκίνητο δεν είναι αυστηρά ουδέτερο σε άνθρακα, όπως υποδηλώνει το όνομά του, εν τέλει θεωρείται, γιατί τα συστατικά του μπορούν να παρασκευαστούν με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ η παραγωγή και η μεταφορά θα μπορούσαν να γίνουν με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...