Η Volkswagen ανακοίνωσε πως ανακαλεί 4.269 Golf GTI και Golf R που κατασκευάστηκαν μεταξύ 3 Σεπτεμβρίου 2021 και 4 Φεβρουαρίου 2022, επειδή το κάλυμμα του κινητήρα μπορεί να χαλαρώσει και να λιώσει προκαλώντας πυρκαγιά στον χώρο του κινητήρα.

Η εταιρία αντιλήφθηκε το πρόβλημα τον Ιούνιο του 2021 όταν έλαβε την πρώτη αξίωση για πυρκαγιά στον χώρο του κινητήρα από έναν πελάτη της στην Ευρώπη, αλλά λόγω της καταστροφής δεν μπόρεσε να διαπιστώσει την αιτία της πυρκαγιάς. Τον Σεπτέμβριο του 2021 ακολούθησε δεύτερη αξίωση, ενώ από τον Οκτώβριο του 2021 έως και τον Ιανουάριο του 2022 είχε αντίστοιχες αξιώσεις τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.

Η εταιρία στην έρευνά της διαπίστωσε πως τα σημεία στερέωσης του καλύμματος του 2,0-λιτρου κινητήρα, που προέρχεται από τον προμηθευτή της Polytec Car Styling Horsching GmbH, μπορεί να χαλαρώσουν κατά τη διάρκεια “επιθετικών ελιγμών οδήγησης όπως γρήγορων επιταχύνσεων, δυνατών επιβραδύνσεων και έντονων στροφών”, με το καπάκι να ακουμπά στα καυτά μέρη του κινητήρα, να λιώνει και να προκαλεί πυρκαγιά.

Η VW συνιστά στους ιδιοκτήτες των 3.404 Golf GTI και 865 Golf R που επηρεάζονται από την ανάκληση να αφαιρέσουν το κάλυμμα του κινητήρα μέχρι να γίνει η αλλαγή με το νέο κάλυμμα.