Δεν πέρασαν πάρα δύο ημέρες από την 15η ανάκληση της νέας S-Class και η Mercedes-Benz ανακοίνωσε μια ακόμη, την 16η του μοντέλου που βρίσκεται σχεδόν 2 χρόνια στην αγορά.

Αυτή επηρεάζει 2.164 S-Class που κατασκευάστηκαν μεταξύ 17 Ιουνίου 2020 και 19 Μαρτίου 2021 και αιτία είναι το γεγονός πως η μονάδα ελέγχου των αερόσακων ενδέχεται να μην έχει βιδωθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές και μπορεί να ανιχνεύσει λανθασμένες τιμές επιτάχυνσης όταν το όχημα κινείται.

Κατά συνέπεια, τα συστήματα συγκράτησης μπορεί να μην ενεργοποιηθούν πλήρως, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού σε περίπτωση ατυχήματος.

Στις σχετικές ειδήσεις η Mercedes ανακαλεί και 195 GLB που κατασκευάστηκαν μεταξύ 11 και 14 Φεβρουαρίου 2021 επειδή ενδέχεται να μην έχουν τοποθετηθεί σε αυτά η σωστή έκδοση αερόσακου οδηγού, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει είτε σε λανθασμένη ανάπτυξη του αερόσακου, είτε στο ξεκούμπωμα της μονάδας του αερόσακου από το τιμόνι, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο τραυματισμού σε περίπτωση ατυχήματος.