Δεδομένης της ταχείας καθημερινής αύξησης των κυρώσεων και των υλικοτεχνικών δυσκολιών, η Stellantis ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέστειλε την παραγωγή στο εργοστάσιο της στην πόλη Καλούγκα της Ρωσίας, για να διασφαλίσει την πλήρη συμμόρφωση με όλες τις κυρώσεις και να προστατεύσει τους 2.700 υπαλλήλους της.

Η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, η οποία παράγει και πουλά αυτοκίνητα των Peugeot, Citroen, Opel, Jeep και Fiat στη Ρωσία, κατέχει μόλις το 1% της αγοράς αυτοκινήτων της χώρας.

Η Stellantis διαχειρίζεται το εργοστάσιο κατασκευής βαν στην Καλούγκα, περίπου 200 χλμ. νοτιοανατολικά της Μόσχας, στο οποίο είναι συνιδιοκτήτρια η Mitsubishi. Η εταιρεία θα συνεχίσει να καταβάλλει τους μισθούς, μέσω ενός τοπικού προγράμματος διακοπής λειτουργίας και χρησιμοποιώντας τις προβλεπόμενες περιόδους διακοπών.

Ωστόσο, δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει η διακοπή, προσθέτοντας ότι προτεραιότητά της είναι το προσωπικό της και η επιστροφή της ειρήνης. Η Stellantis είχε ήδη αναστείλει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές οχημάτων με τη Ρωσία, μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, μεταφέροντας την παραγωγή στη δυτική Ευρώπη. Είχε επίσης ανακοινώσει ότι παγώνει τα σχέδια για περισσότερες επενδύσεις στη χώρα.