Μετά το τέλος του αγώνα σπριντ στην Ίμολα, ο Lewis Hamilton ήταν απογοητευμένος για την πολύ άσχημη εικόνα της Mercedes, με τον Βρετανό 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να τερματίζει μόλις 14ος.

Ο Hamilton ξεκαθάρισε πως πλέον η Mercedes δεν έχει καμία πιθανότητα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, λέγοντας:

Τελικά δεν τα καταφέραμε σωστά φέτος και όλοι. Μένουμε ενωμένοι ως ομάδα και προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρο σε όλους. Αυτή είναι η κατάσταση με την οποία είμαστε αντιμέτωποι, όλοι εργάζονται σκληρά για να το διορθώσουν.

Προφανώς και φέτος δεν παλεύουμε για το πρωτάθλημα, αλλά παλεύουμε για να κατανοήσουμε το μονοθέσιό και να βελτιωθούμε μέσα στη χρονιά. Αυτό είναι το μόνο για το οποίο μπορούμε να ελπίζουμε αυτή τη στιγμή.

Σήμερα πήραμε δεδομένα. Στο παρασκήνιο γίνεται αρκετή δουλειά, αλλά η κατάσταση είναι αυτή που είναι. Δεν κάναμε καλή δουλειά φέτος, αλλά όλοι δουλεύουν πολύ σκληρά να αντιστρέψουν την κατάσταση. Αλλά μαζέψαμε πολύτιμα δεδομένα, κάτι είναι κι αυτό.

Πρόσθεσε πως πιστεύει πως η ομάδα θα καταφέρει να λύσει τα προβλήματα και θα κάνει το φετινό μονοθέσιο ανταγωνιστικό.

Πιστεύω βαθιά πως η ομάδα μπορεί να κάνει το μονοθέσιο ανταγωνιστικό. Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε φέτος είναι το porpoising που δεν μπορούσε να εντοπιστεί στην αεροδυναμική σήραγγα η οποία έδειχνε πως έχουμε πολύ καλή κάθετη δύναμη. Πιστεύω πως θα βρούμε μια λύση με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.