Hamilton: Εγώ θα αποφασίσω πότε θα αποχωρήσω

Σχετικά άρθρα

Μετά την απογοητευτική εμφάνιση του Lewis Hamilton στην Ίμολα, όπου τερμάτισε στην 13η θέση, η χειρότερη θέση για τον Βρετανό εδώ και πολλά χρόνια, πολλοί, ανάμεσά τους οι Helmut Marco, Ralf Schumacher και Nico Rosberg, δήλωσαν πως ο Hamilton θα πρέπει να αποσυρθεί από την Formula 1.

Ο Hamilton θέλοντας να απαντήσει στους επικριτές του έγραψε στα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Δουλεύοντας πάνω στο αριστούργημά μου… Θα είμαι ο μόνος που θα αποφασίσει πότε θα τελειώσει.

Ο Lewis Hamilton βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, μιας και πέρα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το επόμενο διάστημα, την ερχόμενη Δευτέρα θα διεξαχθεί το Met Gala, στο οποίο δίνει το παρών κάθε χρόνο από το 2015.

O Ralf Schumacher δήλωσε πως ο Hamilton, πρέπει να αναρωτηθεί γιατί ο George Russell είναι τόσο πολύ πιο γρήγορος από αυτόν. Όπως είπε:

Μια 13η θέση δεν είναι φυσικά η φιλοδοξία του Hamilton. Πρέπει να παραδεχτεί ότι ο Russell είναι ο καλύτερος οδηγός αυτή τη στιγμή. Αν αυτό συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες, θα είναι συναρπαστικό για τη ομάδα. Θα μπορούσαν να υπάρξουν αλλαγές στο ποιος από τους δύο οδηγούς έχει το πάνω χέρι.

Ο Helmut Marco της Red Bull ήταν για ακόμη μια φορά σκληρός και επικριτικός με τον Lewis Hamilton. Μετά το τέλος του αγώνα, όπου ο Max Verstappen έριξε γύρο τον Hamilton, ο Marco είπε πως ο Hamilton ίσως θα έπρεπε να είχε σταματήσει πέρυσι.

Ο Jos Verstappen, ο πατέρας του Max είπε:

Ειλικρινά, σκέφτηκα πως θα ήταν ωραίο να δω τον Max να ρίχνει γύρο στον Hamilton μετά από αυτό που συνέβη πέρυσι. Ο Hamilton πέρασε πολύ δύσκολα, ενώ ο George Russell έδειχνε πιο ισορροπημένος. Δεν συμβαίνει συχνά να έχεις την ευκαιρία να ρίχνεις γύρο σε μια Mercedes.

Την ίδια ώρα, ο Max Verstappen όταν ρωτήθηκε σχετικά για τον γύρο που έριξε στον Hamilton, δήλωσε ότι δεν το θεωρεί κάτι αξιοσημείωτο, ενώ και ο Christian Horner δεν σταματά να επισημαίνει ότι o Lewis Hamilton παραμένει μια μεγάλη απειλή, μένει μόνο να φτιάξει η Mercedes το μονοθέσιό της. Όπως είπε:

Ο Lewis είχε ένα φρικτό Σαββατοκύριακο αλλά δεν έχει ξεχάσει πώς να οδηγεί. Θέλω να πω, μόλις 5 αγώνες πριν, πάλευαν για ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Οπότε, θα φτιάξουν το μονοθέσιο και μπορεί ακόμα να είναι κρίσιμος παράγοντας σε αυτό το πρωτάθλημα, οπότε δεν υποτιμούμε κανέναν από τους αντιπάλους μας και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε πραγματικά στους εαυτούς μας και να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι θα μεγιστοποιούμε τις ευκαιρίες όταν τις έχουμε.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Jacques Villeneuve εξέφρασε και εκείνος άποψη, λέγοντας ότι η εικόνα του Hamilton στην Ίμολα ήταν ένας συνδυασμός παραγόντων, προβλέποντας πως ο Russell θα κερδίσει και θα έχει καλύτερα αγωνιστικά τριήμερα. Ωστόσο, έθεσε το ερώτημα αν αξίζει η Mercedes να δίνει τόσα χρήματα σε έναν σούπερ σταρ αντί να αναπτύσσει το μονοθέσιό της για να το οδηγεί ένα ανερχόμενο ταλέντο και ένας αυριανός πρωταθλητής.

Ο Nico Rosberg από τη μεριά του δήλωσε:

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Russell τερμάτισε τέταρτος με το ίδιο μονοθέσιο, οπότε ο Lewis σίγουρα έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτό το κακό αποτέλεσμα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο Russell κατάφερε να τερματίσει τέταρτος σε ένα εξαιρετικό Σαββατοκύριακο, οπότε υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες σε αυτό το μονοθέσιο.

Ο επικεφαλής της ομάδας Toto Wolff ζήτησε συγγνώμη από τον Hamilton μέσω ασυρμάτου μετά την καρό σημαία, χαρακτηρίζοντας το μονοθέσιο “μη οδηγήσιμο”. Αλλά ο Rosberg πιστεύει ότι ο Αυστριακός προσπαθεί να προστατεύσει τον Hamilton από την κριτική για τις επιδόσεις του που ήταν κάτω του μετρίου:

Ο Toto απλά προσπαθεί να τον ανεβάσει, γιατί είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι ο Lewis θα έχει το κίνητρο καθ’όλη τη σεζόν, είναι σημαντικό για την ομάδα. Είναι αρκετά εύκολο για τον Lewis να χάσει [το κίνητρο] σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα