Αλλαγές στη χρήση ελαστικών στις κατατακτήριες το 2023

Σχετικά άρθρα

Η Formula 1 αποφάσισε να μειώσει τα διαθέσιμα ελαστικά από 13 σετ σε 11 σε δύο αγώνες της σεζόν 2023 και σε αυτούς τους δύο αγώνες θα υπάρχουν και αλλαγές στις κατατακτήριες δοκιμές. Συγκεκριμένα οι πιλότοι θα είναι αναγκασμένοι να συμμετέχουν στο Q1 με τα σκληρά ελαστικά, στο Q2 με τα μεσαία και στο Q3 με τα μαλακά.

Στη περίπτωση που υπάρχει βροχή ή συνθήκες που η πίστα είναι βρεγμένη, τότε οι ομάδες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν όποια γόμα ελαστικών επιθυμούν.

Οι δοκιμές αυτές έχουν ως σκοπό να αξιολογηθεί το κατά πόσο θα μπορούσε το παραπάνω format να υιοθετηθεί για τις επόμενες σεζόν της Formula 1. Πρόθεση είναι να μειωθεί ο αριθμός των ελαστικών που χρησιμοποιούνται σε ένα Σαββατοκύριακο, καθώς το παραπάνω format θα μειώσει την υποχρεωτική κατανομή ελαστικών από 13 σετ σε 11 σετ.

Στη κατανομή των 11 σετ, ο κάθε πιλότος θα έχει στη διάθεσή του ένα επιπλέον σετ σκληρών ελαστικών (έως τρία) και ένα επιπλέον σετ μεσαίων ελαστικών (έως τέσσερα), αλλά θα χάσει τρία σετ μαλακών ελαστικών (μέχρι τέσσερα). Ο αριθμός των ενδιάμεσων ελαστικών (τέσσερα σετ) και των βρόχινων ελαστικών (τρία σετ) θα παραμείνει αμετάβλητος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...