Η Lamborghini παρουσίασε σήμερα την ανανεωμένη έκδοση της αγωνιστικής Huracan GT3 Evo. Η Huracan GT3 Evo2 όπως ονομάζεται, φέρει μια σειρά από αεροδυναμικές και μηχανικές βελτιώσεις με τους κατόχους των Huracan GT3 Evo να έχουν την δυνατότητα να αναβαθμίζουν τα αγωνιστικά τους σε Evo2.

Συγκεκριμένα υπάρχει νέο bodykit με μεγάλη πίσω αεροτομή και νέο διαχύτη, με το σώμα του αυτοκινήτου να είναι κατασκευασμένο εξ’ολοκλήρου από ανθρακονήματα. Φέρει εισαγωγή αέρα στην οροφή, με το δάπεδο να είναι κατασκευασμένο και αυτό από ανθρακονήματα και να έχει επικαλυφθεί με ίνες Zylon για τη βελτίωση της αντοχής του.

Νέο είναι και το roll cage, με τα πλαϊνά παράθυρα από πλεξιγκλάς να στερεώνονται στο πάνελ της πόρτας χρησιμοποιώντας πολλές βίδες. Το σύστημα πέδησης έχει βελτιωθεί, όπως και τα συστήματα ελέγχου πρόσφυσης (TCS) και αντιμπλοκαρίσματος τροχών (ABS).

Ο ατμοσφαιρικός V10 κινητήρας διαθέτει 10 μεμονωμένα σώματα γκαζιού (πεταλούδες) με βαλβίδες τιτανίου που ελέγχονται ηλεκτρονικά και αυξάνουν την απόδοση του κινητήρα. Όλο το σύστημα στερεώνεται με μόλις 4 βίδες, μια λύση που πρωτοείδαμε στην Essenza SCV12 και που διευκολύνει τις εργασίες συντήρησης.

Οι παραδόσεις της Lamborghini Huracan GT3 Evo2 θα ξεκινήσουν κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, με το αγωνιστικό ντεμπούτο να γίνεται τον Ιανουάριο του 2023 στον 24ωρο αγώνα αντοχής της Daytona.