Rivian: Ζημιές 1,6 δισ. δολάριων το 1ο τρίμηνο. Ανακαλεί 502 R1T

Σχετικά άρθρα

Η Rivian ανακοίνωσε πως κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους οι ζημιές της τετραπλασιάστηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, αφού παρουσίασε ζημιές ύψους 1,6 δισ. δολαρίων (414 εκατ. δολάρια το 10 τρίμηνο του 2021). Η εταιρία είπε πως για τις απώλειες ευθύνονται οι επενδύσεις που έκανε στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης για την κατασκευή των πρώτων αυτοκινήτων της.

Επιπλέον, οι αυξημένες τιμές των πρώτων υλών επηρέασαν τα αποτελέσματα, όπως και οι ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα που είχαν ως αποτέλεσμα να μην κατασκευάσει περίπου το 1/4 της προγραμματισμένης παραγωγής. Η Rivian σκοπεύει να κατασκευάσει φέτος 25.000 οχήματα.

Παράλληλα, η Rivian προχωρά και στη πρώτη ανάκληση της. Αυτή αφορά 502 R1T στα οποία ο αερόσακος του συνοδηγού ενδέχεται να μην ενεργοποιηθεί όταν στο κάθισμα βρίσκεται κάποιο παιδί ή έχει τοποθετηθεί παιδικό κάθισμα. Η ανάκληση αφορά τα R1T που κατασκευάστηκαν μεταξύ 21 Σεπτεμβρίου 2021 και 12 Απριλίου 2022.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Rivian προχωρά σε νέες απολύσεις

Η Rivian συνεχίζει τις απολύσεις προσωπικού στη προσπάθεια της να αντιμετωπίσει την επιβραδυνόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η εταιρία έκανε γνωστό πως θα απολύσει...

Η Rivian παρουσίασε τα R2, R3 και R3X

H Rivian παρουσίασε σήμερα τόσο το R2, όσο και ένα μικρότερο αυτοκίνητο, το R3 που θα προσφέρεται και στην έκδοση R3X. Ξεκινώντας από το R2....