Η Toyota εντείνει τις προσπάθειες της για την υδρογονοκίνηση στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

Η Toyota Ευρώπης υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τις Air Liquide και CaetanoBus, με στόχο την ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων υδρογόνου. Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη των υποδομών καθώς και στόλους οχημάτων, ώστε να επιταχυνθεί η επέκταση της κινητικότητας με βάση το υδρογόνου, τόσο για ελαφρά όσο και για βαρέα οχήματα.

Η εν λόγω συνεργασία αντικατοπτρίζει την κοινή φιλοδοξία των τριών εταίρων να συμβάλουν στην αποδέσμευση του τομέα μεταφορών από τον άνθρακα και να επιταχύνουν την ανάπτυξη τοπικών οικοσυστημάτων υδρογόνου για πολλαπλές εφαρμογές κινητικότητας.

Οι τρεις εταιρείες θα χρησιμοποιήσουν τη συμπληρωματική τους τεχνογνωσία για να εξελίξουν ολόκληρη την αλυσίδα της κινητικότητας με υδρογόνο, ήτοι από την παραγωγή, την διανομή και τις υποδομές ανεφοδιασμού υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές ή χαμηλές εκπομπές άνθρακα, έως την χρησιμοποίηση του υδρογόνου σε διαφορετικά είδη οχημάτων. Αρχικά θα δοθεί έμφαση στα λεωφορεία, τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα και τα αυτοκίνητα, με απώτερο στόχο την κατηγορία των βαρέων φορτηγών.

Η Air Liquide είναι παγκοσμίως ηγέτης στα αέρια, τις τεχνολογίες και τις υπηρεσίες για τη βιομηχανία και την υγεία. Έχει παρουσία σε 75 χώρες, απασχολεί περίπου 66.400 εργαζόμενους και εξυπηρετεί περισσότερους από 3,8 εκατομμύρια πελάτες και ασθενείς. Τέλος, η CaetanoBus, είναι μέρος της Toyota Caetano Πορτογαλίας και της Mitsui & Co, και είναι κατασκευαστής λεωφορείων, τα οποία συναρμολογεί στην Πορτογαλία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...
Autoblog.gr