Αυξήθηκε στα 12,2 έτη η μέση ηλικία των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

Ο μέσος όρος ηλικίας των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται και πλέον αυτός ανέρχεται στα 12,2 έτη, όταν το 2021 ήταν στα 12,1 έτη, το 2019 ήταν στα 11,9 έτη, ενώ το 2009 ο μέσος όρος ήταν στα 9,3 χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα περισσότερα αυτοκίνητα που κινούνται στους δρόμους των ΗΠΑ είναι κατασκευασμένα το 2009 ή το 2010, με τους υπεύθυνους της έρευνας να αναφέρουν πως ο κόσμος κρατά για περισσότερα χρόνια τα αυτοκίνητά του, επειδή έχει αυξηθεί η ποιότητα κατασκευής τους, αλλά και επειδή έχουν πάρει δάνεια με μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής, ακόμη και 6-7 χρόνια. Επίσης ρόλο έπαιξαν οι υψηλές τιμές των καινούργιων και των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, όπως και η προβλήματα που έφερε στις αλυσίδες ανεφοδιασμού η πανδημία, προβλήματα που προκαλούν καθυστερήσεις στη κατασκευή νέων αυτοκινήτων.

Πλέον κυκλοφορούν περισσότερα από 279 εκατ. αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, 2 εκατ. λιγότερα σε σχέση με πέρυσι. Η S&P Global Mobility πως η μέση ηλικία των αυτοκινήτων θα συνεχίζει να αυξάνεται μέχρι το 2025. Να σημειωθεί πως σήμερα, 1 στα 4 αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους των ΗΠΑ είναι τουλάχιστον 16 ετών.

Διάβασε ακόμη

H Ελλάδα έχει τον 4ο γηραιότερο στόλο αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Η BYD έλαβε 3,4 δισ, ευρώ από τη κινεζική κυβέρνηση για να κυριαρχήσει στα EV

Η BYD έλαβε τουλάχιστον 3,4 δισ. ευρώ με τη μορφή άμεσων κρατικών επιδοτήσεων στο πλαίσιο της πολιτικής του Πεκίνου να κυριαρχήσει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα...