Ο Lewis Hamilton σε συνέντευξή που έδωσε στο περιθώριο του Grand Prix του Μονακό δήλωσε πως είναι πεπεισμένος πως η Mercedes θα ανακάμψει, ενώ είπε πως αν ήταν οπαδός κάποιου πιλότου θα ήταν του Leclerc.

Τον Verstappen δεν τον χαρακτηρίζει ως τον δυνατότερο αντίπαλό του, ενώ ανάμεσα στα άλλα που είπε, είναι πως διαλογίζεται, κοιμάται 6 ώρες κάθε βράδυ και πως θα δημιουργήσει έναν οίκο μόδας.

Συγκεκριμένα, για την ανάκαμψη της Mercedes δήλωσε:

Πάντα είχα συνηθίσει να παλεύω με τις δυσκολίες, θα το ξεπεράσω και αυτό. Είμαι στην Mercedes 10 χρόνια. Ξέρω πως λειτουργούν και το είδος της κουλτούρας τους. Κερδίζουμε και χάνουμε μαζί. Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν μεγάλο κίνητρο, δίνουν την ψυχή τους για να μας επαναφέρουν στη κορυφή.

Ερωτώμενος για το αν πιστεύει ακόμη πως μπορεί κάποια στιγμή να κατακτήσει τον 8ο παγκόσμιο τίτλο του είπε:

Φυσικά και το πιστεύω. Δεν είναι μόνο θέμα ρεκόρ και αθλητικών τίτλων. Θέλω να κερδίσω για να πραγματοποιήσω όλη την παρασκηνιακή δουλειά για την ισότητα. Η F1 δεν είναι πια αυτό που ήταν κάποτε: Να στήνουν τα paddock, να αγωνιζόμαστε και να πηγαίνουμε σπίτι. Τώρα είναι πηγή έμπνευσης, βοηθά στη διαμόρφωση απόψεων. Και είναι σε καλά χέρια χάρη σε έναν σπουδαίο Ιταλό.
Μιλάω για τον Stefano Domenicali [CEO της F1]. Ο Stefano είναι η κινητήριος δύναμη της αλλαγής. Υπάρχει ανάγκη για ανοιχτούς ανθρώπους σαν αυτόν, καταλαβαίνει τα πάντα και τους πάντες.

Απαντώντας στην ερώτηση μέχρι ποια ηλικία σκοπεύει να συμμετέχει στην F1 είπε:

Δύσκολη ερώτηση! Αυτή τη σεζόν μάλλον δεν θα κερδίσω τον τίτλο, αλλά νιώθω την ίδια ευχαρίστηση να αγωνίζομαι όπως όταν ξεκίνησα. Γιατί να σταματήσω; Ίσως μια μέρα να μην αντέχω άλλο την πίεση, να είμαι κουρασμένος, αλλά αυτή η μέρα δεν έχει έρθει ακόμα.

Στην ερώτηση ποιος πιστεύει πως θα κερδίσει το φετινό πρωτάθλημα, ο Verstappen ή ο Leclerc δήλωσε:

Δηλαδή θεωρείτε δεδομένο ότι εμείς στη Mercedes τελειώσαμε; Μην μας υποτιμάτε (γέλια). Η Ferrari είναι πιο δυνατή στις κατατακτήριες και η Red Bull στον αγώνα. Αλλά αλλάζει σε κάθε αγώνα και η Ferrari έχει δείξει ότι ξέρει πώς να δημιουργεί ένα υπέροχο αυτοκίνητο. Και τότε ο Charles είναι πολύ δυνατός.

Θα πρόσθετα ένα πράγμα: αν μπορούσα να καθίσω με τους οπαδούς εκεί, θα υποστήριζα τον Charles. Είμαι οπαδός της Ferrari.

Στη συνέχεια ερωτήθηκε γιατί δεν έγινε ποτέ οδηγός της Ferrari και δείχνοντας ένα τατουάζ στο χέρι του είπε:

Βλέπετε τι γράφει εδώ; “Loyalty” (Αφοσίωση). Φυσικά και θα ήταν ωραίο να αγωνιστώ για τη Ferrari κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, αλλά τα πράγματα συμβαίνουν για συγκεκριμένους λόγους. Η Mercedes είναι η οικογένειά μου, θα είμαι πάντα οδηγός της Mercedes, όπως ήταν και ο Stirling Moss.

Για τον Verstappen είπε πως δεν τον θεωρεί ως τον πιο δυνατό αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα, λέγοντας:

Είναι ένας από τους πολλούς που έχω αντιμετωπίσει, και αυτοί είναι αρκετά. Από τον Fernando Alonso και μετά όλοι είχαν σπουδαία προσόντα.

O Hamilton κάνει εκκεντρικές εμφανίσεις κατά τη διάρκεια των GP, φορώντας ιδιαίτερα ρούχα. Ο ίδιος λέει γι’αυτό:

Δεν έχω χρόνο για ψώνια. Παρακολουθώ επιδείξεις μόδας στο internet, διαβάζω sites και περιοδικά, βγάζω φωτογραφίες με το τηλέφωνό μου και τις στέλνω σε έναν φίλο που έχει προσωπικό στυλίστα. Και με βοηθάει να αγοράζω τα ρούχα μου. Στη συνέχεια βρισκόμαστε και αξιολογούμε τις διαφορετικές επιλογές. Υπάρχει πολλή προετοιμασία πίσω από αυτό.

Μου αρέσει η μόδα και μια μέρα θα ανοίξω τον δικό μου οίκο μόδας. Ακόμα κι αν δεν θα γίνω ποτέ ούτε ο Valentino ούτε ο Karl Lagerfeld.