Η Skoda βρίσκεται στα τελευταία στάδια των δοκιμών εξέλιξης του νέο αγωνιστικού Fabia για τους Rally2 κανονισμούς, το οποίο βασίζεται στη νέα -τέταρτη- γενιά του τσέχικου μοντέλου. Το νέο Fabia Rally2 θα αντικαταστήσει το απερχόμενο Fabia Rally2 Evo, που βασίζεται στην προηγούμενη γενιά του μοντέλου.

Προκειμένου να πληρούν τους κανόνες της Rally2 κατηγορία, τα αγωνιστικά πρέπει να χρησιμοποιούν πανομοιότυπο αμάξωμα με ένα υπάρχον μοντέλο παραγωγής, με εξαίρεση τα αεροδυναμικά μέρη.

Σε σύγκριση με το Fabia που κυκλοφορεί στο δρόμο, η αγωνιστική έκδοση διαθέτει νέους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, πρόσθετα στα φτερά που αυξάνουν το πλάτος του αυτοκινήτου, νέους καθρέφτες, αεριζόμενο καπό, αεραγωγό οροφής και πίσω αεροτομή, σχεδιασμένη για να παρέχει βέλτιστη κάθετη δύναμη.

Οι δοκιμές εξέλιξης έχουν γίνει σε κάθε επιφάνεια, με τους Jan Kopecky, Andreas Mikkelsen, Kris Meeke και Emil Lindholm να παίζουν σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα ανάπτυξης, σε συνεργασία με τους μηχανικούς της Skoda.

Το νέο Fabia Rally2 αναμένεται να παρουσιαστεί αργότερα μέσα στο έτος και θα γίνει αμέσως διαθέσιμο σε ιδιωτικές ομάδες.