Ο Lewis Hamilton μετά το τέλος του GP του Αζερμπαιτζάν δυσκολεύτηκε να βγει από το μονοθέσιο του λόγω του πόνου στη μέση του από τις αναπηδήσεις που δημιουργούσε το porpoising.

Σε δηλώσεις του ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είπε:

Κρατιόμουν και έσφιγγα τα δόντια μου από τον πόνο στη μέση. Με βοήθησε και η αδρεναλίνη. Δεν μπορώ να περιγράψω τον πόνο που αισθάνεσαι, ειδικά στη ευθεία εδώ.

Στο τέλος απλά προσεύχεσαι για να τελειώσει. Αλλά ήμασταν σε πολύ καλή θέση. Τρίτη και τέταρτη θέση, εξαιρετικό αποτέλεσμα για την ομάδα. Έκανε σπουδαία δουλειά η ομάδα με την στρατηγική.

Μόλις διορθώσουμε το porpoising θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Χάναμε, σίγουρα, πάνω από ένα δευτερόλεπτο λόγω των αναπηδήσεων. Θα είμαι στο εργοστάσιο αύριο, πρέπει να κάνουμε μερικές καλές συζητήσεις και να συνεχίσουμε να πιέζουμε.

Το θέμα του porpoising τέθηκε από τους οδηγούς στη FIA, με τον George Russell και τον Carlos Sainz να δηλώνουν πως απορούν ποια θα είναι η φυσική τους κατάσταση στο τέλος της σεζόν καθώς η καταπόνηση είναι τρομακτική, με τον Kevin Magnussen να λέει πως αντιμετωπίζει ήδη νευρολογικά προβλήματα.

Ο Toto Wolff της Mercedes υποστήριξε πως οι φυσιοθεραπευτές δεν μπορούν να βοηθήσουν πια τους οδηγούς με την αποκατάσταση, ενώ ανακύπτουν και θέματα ασφαλείας με τον Hamilton να δηλώνει ότι όταν επιχειρεί να στρίψει φθάνει στο σημείο να μην γνωρίζει αν το μονοθέσιο είναι στον αέρα. Ο George Russell ως εκπρόσωπος των οδηγών, υποστήριξε πως είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάποιο ατύχημα εξαιτίας του porpoising.

Ο Toto Wolff ζήτησε συγγνώμη στον Lewis Hamilton και χαρακτήρισε το μονοθέσιο της ομάδας ως “ένα κουτί από σκ@$τ@. Ο Wolff πρόσθεσε πως ο Hamilton είναι ο πιλότος της ομάδας που αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα λόγω του porpoising, επειδή στο μονοθέσιο του η Mercedes δοκιμάζει νέα τμήματα, έχει άλλο πάτωμα και δοκιμάζουν όλες τις ρυθμίσεις που θέλουν για να τα προβλήματα, επομένως το μονοθέσιο του Hamilton δεν είναι ίδιο με του Russell,

Συμπλήρωσε πως αν και δεν είχε μιλήσει ακόμη με τον Hamilton, γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, είναι πιθανό να μην συμμετάσχει ο Lewis Hamilton στο επόμενο GP, αυτό του Καναδά, την επόμενη Κυριακή.

Είναι πραγματικά άσχημα, πλέον δεν είναι μυϊκό το πρόβλημα, εννοώ ότι πηγαίνει κατευθείαν στη σπονδυλική στήλη και μπορεί να έχει άλλες συνέπειες,

είπε ο Wollf, τονίζοντας πως όλοι οι οδηγοί συμφωνούν πως το porpoising είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για το οποίο πρέπει να υπάρξει λύση. Ο μόνος που διαφώνησε ήταν ο Fernando Alonso, ενώ διαφορετική άποψη έχει και ο Christian Horner της Red Bull.

Ο Hamilton από τη μεριά του δήλωσε στο Instagram πως δεν θα χάσει το GP του Καναδά.