Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία ιδρύθηκε το 2014, αλλά το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής βγήκε από το εργοστάσιο της τον Δεκέμβριο του 2018. Χρειάστηκαν 35 μήνες (Οκτώβριος του 2021), έως ότου η η Xpeng κατασκευάσει 100.000 οχήματα, αλλά μόλις οκτώ μήνες για να κατασκευάσει και πουλήσει τα επόμενα 100.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, παρόλο που η εταιρία συνεχίζει να αντιμετωπίζει περιορισμούς και ελλείψεις που σχετίζονται με την Covid.

1

Ο He Xiaopeng, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Xpeng, δήλωσε περιχαρής:

Το να φτάσουμε στο ορόσημο των 200.000 παραδόσεων αντιπροσωπεύει την εμπιστοσύνη 200.000 πελατών. Κάθε παράδοση αντιπροσωπεύει την εμπιστοσύνη που έχουμε κερδίσει από τους πελάτες μας, είναι ένα βήμα πιο κοντά στη μετάβασή μας σε ένα πιο έξυπνο και πιο πράσινο μέλλον.

2

Η Xpeng θα συνεχίσει να μεγαλώνει και μέσα στους επόμενους έξι μήνες θα κυκλοφορήσει το G9, το πρώτο μοντέλο της που αναπτύχθηκε εξαρχής με στόχο να πωλείται τόσο την αγορά της Κίνας, όσο και παγκοσμίως. Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV είναι η ναυαρχίδα της εταιρίας και το πρώτο της μοντέλο της Xpeng εξοπλισμένο με το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης XPILOT 4.0, το οποίο διαθέτει δύο αισθητήρες LiDAR, μια διόφθαλμη κάμερα 8 εκατομμυρίων pixel και πλευρικές κάμερες 2,9 εκατομμυρίων pixel.