Το 2017, η Toyota και η Suzuki υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU) και ξεκίνησαν μια επιχειρηματική συμμαχία. Από τότε, οι δύο εταιρείες συνδυάζουν τη δύναμη της Toyota στις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης και τη δύναμη της Suzuki στις τεχνολογίες για μικρά, συμπαγή οχήματα, ενώ συνεργάζονται στην παραγωγή και στην ευρεία διάδοση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Σήμερα, οι δύο ιαπωνικές εταιρίες έκαναν γνωστό ότι θα βγάλουν στην αγορά της Ινδίας ένα νέο SUV μοντέλο, η παραγωγή του οποίου θα ξεκινήσει τον Αύγουστο και θα γίνεται στο εργοστάσιο της Toyota στην Ινδία, ενώ η εξέλιξη και η ανάπτυξη του έχει γίνει από τη Suzuki. Το νέο μοντέλο θα διατίθεται στην Ινδία με τα σήματα τόσο της Maruti Suzuki, όσο και της Toyota. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να εξάγουν το νέο μοντέλο σε αγορές εκτός Ινδίας, συμπεριλαμβανομένης της Αφρικής.

Τα κινητήρια σύνολα του νέου μοντέλου που θα κυκλοφορήσει στην Ινδία, θα είναι εξοπλισμένα με ήπιο υβριδικό σύστημα, που αναπτύχθηκε από τη Suzuki και “κανονικό” υβριδικό σύνολο, που αναπτύχθηκε από την Toyota.