Ο Kalle Rovanpera κατέκτησε τη νίκη στο Rally Κένυας, αυξάνοντας την διαφορά του στη βαθμολογία του WRC. Αυτή ήταν η τέταρτη φετινή νίκη του Rovanpera, με τον Φιλανδό να αποκτά σημαντικό προβάδισμα ώστε να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στο τέλος της σεζόν, κάτι που θα τον κάνει τον μακράν νεότερο πρωταθλητή του WRC στην ιστορία του θεσμού.

1

Από τις 18 ειδικές διαδρομές που διεξήχθησαν, καθώς ακυρώθηκε η 14η την Κυριακή -επειδή ο Oliver Solberg ακινητοποιήθηκε και μπλόκαρε τη στενή διαδρομή- οι οδηγοί είδαν τα πάντα, με τον αγώνα στην Κένυα να είναι άκρως απολαυστικός και θεαματικός. Η σκόνη αρχικά, η οποία εισέβαλε στην καμπίνα κι έφραζε τα φίλτρα αέρα, και μετά η βροχή του Σαββάτου, που μεταμόρφωσε τις ειδικές σε παγίδες λάσπης.

2

Ο Rovanpera τερμάτισε μπροστά από τους teammates του στην Toyota, με τον Βρετανό Elfyn Evans και τον Ιάπωνα Takamoto Katsuta, με τον Sebastian Ogier να τερματίζει στην 4η θέση, πάνω από 2 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα μακριά από τον Rovanpera. Ο Ogier, νικητής του περσινού αγώνα, δεν κατάφερε να επαναλάβει την επίδοση του, μετά από ένα κλαταρισμένο ελαστικό την Παρασκευή, ενώ ήταν επικεφαλής. Mετά τον τερματισμό, o Γάλλος δήλωσε:

Η κακή τύχη ήταν ακόμα μαζί μου αυτό το Σαββατοκύριακο. Χωρίς το κλατάρισμα θα ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

3

Ο έτερος Γάλλος, Sebastian Loeb, αντιμετώπισε μηχανικά πρόβλημα. Ο τελευταίος παραδέχτηκε επίσης ότι ήταν απογοητευμένος με την απόδοσή του στην Κένυα, ενώ ερωτηθείς για την επόμενη εμφάνισή του στο WRC, ο 48χρονος Γάλλος δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό να είναι στην Ελλάδα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στο Rally Ακρόπολις.

Ο Thierry Neuville τερμάτισε την 5η θέση, παρά την ποινή δέκα λεπτών που του επιβλήθηκε επειδή δεν πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην 13η ειδική το Σάββατο, μετά από πρόσκρουση του σε δέντρο. Ο Ott Tanak εγκατέλειψε με σπασμένο άξονα μετάδοσης. Ο Ιορδάνης Σερδερίδης, παρά τα 58 του χρόνια, τερμάτισε 7ος γενικής με το Ford Puma Rally1.

Ο επόμενος αγώνας είναι το Ράλι Εσθονίας, που θα διεξαχθεί στο διάστημα 14-17 Ιουλίου.

4Αποτελέσματα

5

6Βαθμολογία Οδηγών

7

8Βαθμολογία Κατασκευαστών

9