Η J.D. Power and Associates ανακοίνωσε τα φετινά αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας ποιότητας που διενεργεί εδώ και 36 χρόνια, με την Buick να βρίσκεται στη κορυφή της λίστας. Ακολουθούν η Dodge, η Chevrolet και στη συνέχεια η Genesis. Από την άλλη, στη τελευταία θέση βρέθηκε για ακόμη μια χρονιά η Chrlyser, ενώ την ακολουθούν η Volvo, η Maserati, η Audi και η Volkswagen.

Στην έρευνα Initial Quality Study η J.D Power ρώτα τους Αμερικάνους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αν αντιμετώπισαν το οποιοδήποτε πρόβλημα με το νέο τους αυτοκίνητο κατά τις πρώτες 90 ημέρες από την αγορά του. H μελέτη επικεντρώνεται σε 223 ερωτήσεις που χωρίζονται σε εννέα κατηγορίες (εξωτερικό, εσωτερικό, συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, κινητήρας/κιβώτιο ταχυτήτων, καθίσματα, εμπειρία οδήγησης, συστήματα υποβοήθησης, εξοπλισμός/χειριστήρια/οθόνες, θέρμανση/εξαερισμός/κλιματισμός και ήχος/επικοινωνία/ψυχαγωγία/πλοήγηση).

Η μελέτη διεξήχθη από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο του 2022 και συμμετείχαν 84.165 άνθρωποι.

1180 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα

Κατά μέσο όρο, εμφανίστηκαν 180 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, όταν πέρυσι ήταν 162, +11% σε σχέση με το 2021. Νικήτρια εταιρία με τα λιγότερα προβλήματα ήταν η Buick με 139 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα. Ακολουθεί η Dodge με 143 και η Chevrolet με 147. Η Buick είναι η τρίτη αμερικάνικη εταιρία που βρέθηκε στη κορυφή τη συγκεκριμένης έρευνας στα 36 χρόνια που διεξάγεται μέχρι σήμερα, μετά την Dodge το 2020 και την Ram το 2021.

9 από τις 33 μάρκες βελτιώθηκαν φέτος, αφού παρουσίασαν λιγότερα προβλήματα σε σχέση με το 2021.

2

Στη τελευταία θέση βρίσκεται η Chrylser με 265 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, στη προτελευταία η Volvo με 256, τρίτη από το τέλος η Maserati με 255 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα και στη τέταρτη θέση από το τέλος η Audi με 239 προβλήματα.

3Η περίπτωση της Tesla

Η Tesla βρίσκεται στη συγκεκριμένη έρευνα για τρίτη φορά, με την J.D Power να αναφέρει πως παρότι η Tesla δεν δίνει την σχετική άδεια για να ερευνήσει τα αυτοκίνητά της σε 15 πολιτείες των ΗΠΑ, ο οργανισμός κατάφερε να συλλέξει ένα αρκετά μεγάλο δείγμα από τους ιδιοκτήτες μοντέλων της Tesla από τις υπόλοιπες 35 πολιτείες των ΗΠΑ που δεν απαιτείται η σχετική άδεια της Tesla και έτσι έγινε ο υπολογισμός των προβλημάτων των μοντέλων της. Η Tesla βελτιώθηκε φέτος με 226 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα (231 το 2021, 250 το 2020).

4Premium Vs μη Premium

Οι μη-premium μάρκες έχουν λιγότερα προβλήματα από τις premium, με τις περισσότερες premium εταιρίες να βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο προβλημάτων. Οι μη premium μάρκες είχαν κατά μέσο όρο 175 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα και οι premium 196 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.

5Τα κυριότερα προβλήματα

Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στα συστήματα ενημέρωσης, με 45 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, 19,5 περισσότερα από την επόμενη υψηλότερη κατηγορία. Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες που συμμετείχαν στην έρευνα παραπονέθηκαν για προβλήματα στα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, όπως: αναγνώριση φωνής, συνδεσιμότητα των Android Auto, Apple CarPlay και Bluetooth, οθόνες αφής, ενσωματωμένα συστήματα πλοήγησης, μη αρκετές θύρες USB, ασυνεπής ένταση ήχου.

6Τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά τα πιο προβληματικά

Οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών και των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων ανέφεραν τα περισσότερα προβλήματα σε σχέση με τους ιδιοκτήτες με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Συγκεκριμένα τα ηλεκτρικά είχαν 240 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, τα plug-in υβριδικά 239 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα και τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης 175 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.

Στα ηλεκτρικά δεν περιλαμβάνονται τα μοντέλα της Tesla, επειδή η κυριαρχία των οχημάτων της Tesla από πλευράς πωλήσεων, θα μπορούσε να κρύψει την απόδοση των άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών. Τα μοντέλα της Tesla είχαν 226 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.

7Προβλήματα με συστήματα υποβοήθησης οδήγησης

Τα προβλήματα με τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) μειώθηκαν το 2021 αλλά αυξήθηκαν το 2022. Το πιο προβληματικό σύστημα ADAS είναι η προειδοποίηση αναχώρησης/υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας με 4,1 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα

8Η Chevrolet Corvette το αυτοκίνητο τα λιγότερα προβλήματα

Το αυτοκίνητο με τα λιγότερα προβλήματα είναι η Chevrolet Corvette με 101 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.

9

10Τα αυτοκίνητα-νικητές ανά κατηγορία είναι τα εξής:

Η GM απέσπασε 9 βραβεία (Buick Encore GX, Cadillac Escalade, Cadillac XT6, Chevrolet Corvette, Chevrolet Equinox, Chevrolet Malibu, Chevrolet Silverado, Chevrolet Silverado HD, Chevrolet Tahoe), η BMW 5 βραβεία (BMW 2 Series, BMW 7 Series, BMW X1, BMW X3, Mini Cooper, το Hyundai Group 3 βραβεία (Genesis G80, Hyundai Accent και Kia Forte), η Ford 2 βραβεία (Ford Ranger, Lincoln Nautilus) και η Toyota 2 βραβεία (Lexus IS, Toyota 4Runner). Από πλευράς εμπορικών σημάτων η Chevrolet πήρε 6 βραβεία και η BMW 4 βραβεία.

11

12Αναλυτικά:

 • Top overall model: Chevrolet Corvette
 • Small Car: Hyundai Accent
 • Small Premium Car: BMW 2 Series
 • Compact Car: Kia Forte
 • Compact Premium Car: Lexus IS
 • Compact Sporty Car: Mini Cooper
 • Premium Sporty Car: Chevrolet Corvette
 • Midsize Car: Chevrolet Malibu
 • Upper Midsize Premium Car: Genesis G80
 • Large Premium Car: BMW 7 Series
 • Small SUV: Buick Encore GX
 • Small Premium SUV: BMW X1
 • Compact SUV: Chevrolet Equinox
 • Compact Premium SUV: BMW X3

13

 • Midsize SUV: Nissan Murano
 • Midsize Premium SUV: Lincoln Nautilus
 • Upper Midsize SUV: Toyota 4Runner
 • Upper Midsize Premium SUV: Cadillac XT6
 • Large SUV: Chevrolet Tahoe
 • Large Premium SUV: Cadillac Escalade
 • Minivan: Honda Odyssey
 • Midsize Pickup: Ford Ranger
 • Large Light Duty Pickup: Chevrolet Silverado
 • Large Heavy Duty Pickup: Chevrolet Silverado HD

14Τα εργοστάσια που παράγουν τα καλύτερα αυτοκίνητα

Το εργοστάσιο San Luis της GM στο Potosi στο Μεξικό που κατασκευάζει τα Chevrolet Equinox και GMC Terrain πήρε το Platinum Βραβείο Ποιότητας, αφού ήταν αυτό που κατασκεύασε τα αυτοκίνητα που παρουσίασαν τα λιγότερα ελαττώματα ή δυσλειτουργίες. Αναλυτικά τα αποτελέσματα είναι τα ακόλουθα:

15