Οι αυτοκινητοβιομηχανίες με τα λιγότερα και τα περισσότερα προβλήματα για το 2021

Σχετικά άρθρα

Η J.D. Power and Associates ανακοίνωσε τα φετινά αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας ποιότητας που διενεργεί εδώ και 35 χρόνια, με την Ram να βρίσκεται στη κορυφή της λίστας. Ακολουθούν η Dodge, η Lexus και στη συνέχεια η Mitsubishi. Από την άλλη, στη τελευταία θέση βρέθηκε η Chrlyser, ενώ την ακολουθούν η Audi, η Tesla, η Volkswagen, η Volvo και η Alfa Romeo.

Στην έρευνα Initial Quality Study η J.D Power ρώτα τους Αμερικάνους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αν αντιμετώπισαν το οποιοδήποτε πρόβλημα με το νέο τους αυτοκίνητο κατά τις πρώτες 90 ημέρες από την αγορά του. H μελέτη επικεντρώνεται σε 223 ερωτήσεις που χωρίζονται σε εννέα κατηγορίες (εξωτερικό, εσωτερικό, συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, κινητήρας/κιβώτιο ταχυτήτων, καθίσματα, εμπειρία οδήγησης, συστήματα υποβοήθησης, εξοπλισμός/χειριστήρια/οθόνες, θέρμανση/εξαερισμός/κλιματισμός και ήχος/επικοινωνία/ψυχαγωγία/πλοήγηση).

Η μελέτη διεξήχθη από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2021 και συμμετείχαν 110.827 άνθρωποι.

162 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα

Κατά μέσο όρο, εμφανίστηκαν 162 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, όταν πέρυσι ήταν 166. Νικήτρια εταιρία με τα λιγότερα προβλήματα ήταν η Ram με 128 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα. Ακολουθεί η Dodge με 139 και η Lexus με 144. Η Ram είναι η δεύτερη αμερικάνικη εταιρία που βρέθηκε στη κορυφή τη συγκεκριμένης έρευνας στα 35 χρόνια που διεξάγεται μέχρι σήμερα, μετά την Dodge πέρυσι. 20 από τις 32 μάρκες βελτιώθηκαν φέτος, αφού παρουσίασαν λιγότερα προβλήματα σε σχέση με το 2020.

Στη τελευταία θέση βρίσκεται η Chrylser με 251 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, στη προτελευταία η Tesla με 231, τρίτη από το τέλος η Audi με 240 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, στη τέταρτη θέση από το τέλος η Volkswagen με 213 προβλήματα και στην πέμπτη θέση από το τέλος η Volvo με 210 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.

Η περίπτωση της Tesla

Η Tesla βρίσκεται στη συγκεκριμένη έρευνα για δεύτερη φορά, με την J.D Power να αναφέρει πως παρότι η Tesla δεν δίνει την σχετική άδεια για να ερευνήσει τα αυτοκίνητά της σε 15 πολιτείες των ΗΠΑ, ο οργανισμός κατάφερε να συλλέξει ένα αρκετά μεγάλο δείγμα από τους ιδιοκτήτες μοντέλων της Tesla από τις υπόλοιπες 35 πολιτείες των ΗΠΑ που δεν απαιτείται η σχετική άδεια της Tesla και έτσι έγινε ο υπολογισμός των προβλημάτων των μοντέλων της.

Απούσα η Fiat

Η Fiat, που το 2017 βρισκόταν στη τελευταία θέση, από το 2018 δεν βρίσκεται στη συγκεκριμένη λίστα, μιας και η J.D Power δεν μπόρεσε να εξάγει συμπεράσματα, λόγω των μικρών πωλήσεων της στις ΗΠΑ.

Εθνικότητες

Κατά εθνικότητα, η Κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία (Geneis, Hyundai και Kia) παρουσιάζει τα λιγότερα προβλήματα κατά μέσο όρο, διευρύνοντας το χάσμα μεταξύ κορεατικών και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών. Οι Κορεατικές εταιρίες έχουν βελτιώσει σταθερά την ποιότητα των αυτοκινήτων τους τα τελευταία χρόνια. Να σημειωθεί πως 9 μοντέλα του Hyundai Motor Group βρίσκονται μέσα στις τρεις πρώτες θέσεις στις κατηγορίες τους.

Όλες οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες εμφάνισαν περισσότερα προβλήματα από τον μέσο όρο εκτός από την MINI. Οι μόνες ιαπωνικές εταιρίες που βρέθηκαν πάνω από τον μέσο όρο ήταν η Mitsubishi, η Nissan και η Toyota.

Επτά αμερικάνικες εταιρίες παρουσίασαν λιγότερα προβλήματα από τον μέσο όρο. Πρόκειται για τις Ram, Dodge, Chevrolet, Buick και Ford.

Premium Vs μη Premium

Οι μη-premium μάρκες έχουν λιγότερα προβλήματα από τις premium, με τις περισσότερες premium εταιρίες να βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο προβλημάτων. Οι μόνες που παρουσίασαν λιγότερα προβλήματα από τον μέσο όρο είναι η Lexus (144) και η Genesis (148).

Τα κυριότερα προβλήματα

Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στα συστήματα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα σχεδόν το 25% όλων των προβλημάτων που ανέφεραν οι ιδιοκτήτες που συμμετείχαν στην έρευνα, σχετίζονται με τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (αναγνώριση φωνής, συνδεσιμότητα των Android Auto, Apple CarPlay και Bluetooth, οθόνες αφής, και ενσωματωμένα συστήματα πλοήγησης).

Το Nissan Maxima το αυτοκίνητο τα λιγότερα προβλήματα

Το αυτοκίνητο με τα λιγότερα προβλήματα είναι το Nissan Maxima με 85 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.

Τα αυτοκίνητα-νικητές ανά κατηγορία είναι τα εξής:

Το Hyundai Group απέσπασε 7 βραβεία (Genesis G80, Hyundai Accent, Kia Forte, Kia Sedona, Kia Soul, Kia Sportage, Kia Telluride), η Toyota 5 βραβεία (Lexus RC, Lexus RX, Lexus UX, Toyota Sequoia, Toyota Tundra), η BMW 4 βραβεία (BMW 2 Series, BMW X4, BMW X6, BMW X7), η Nissan 3 βραβεία (Nissan Altima, Nissan Maxima, Nissan Murano), η General Motors 2 βραβεία (Cadillac CT5, Chevrolet Corvette), όσα και η Stellantis (Jeep Gladiator, Ram 2500/3500).

Αναλυτικά:

  • Top overall model: Nissan Maxima
  • Small Car: Hyundai Accent
  • Small Premium Car: BMW 2 Series
  • Compact Car: Kia Forte
  • Compact Premium Car: Lexus RC
  • Midsize Car: Nissan Altima
  • Midsize Sporty Car: Chevrolet Corvette
  • Midsize Premium Car: Cadillac CT5
  • Upper Midsize Premium Car: Genesis G80
  • Large Car: Nissan Maxima
  • Large Premium Car: BMW 8 Series
  • Small SUV: Kia Soul
  • Small Premium SUV: Lexus UX
  • Compact SUV: Kia Sportage
  • Compact Premium SUV: BMW X4

  • Midsize SUV: Nissan Murano
  • Midsize Premium SUV: Lexus RX
  • Upper Midsize SUV: Kia Telluride
  • Upper Midsize Premium SUV: BMW X6
  • Large SUV: Toyota Sequoia
  • Large Premium SUV: BMW x7
  • Minivan: Kia Sedona
  • Midsize Pickup: Jeep Gladiator
  • Large Light Duty Pickup: Toyota Tundra
  • Large Heavy Duty Pickup: Ram 2500/3500

Τα εργοστάσια που παράγουν τα καλύτερα αυτοκίνητα

Το εργοστάσιο Motomachi 2 της Toyota στην Ιαπωνία που κατασκευάζει το Lexus LC πήρε το Platinum Βραβείο Ποιότητας, αφού ήταν αυτό που κατασκεύασε τα αυτοκίνητα που παρουσίασαν τα λιγότερα ελαττώματα ή δυσλειτουργίες. Αναλυτικά τα αποτελέσματα είναι τα ακόλουθα:

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτό είναι το αποτέλεσμα αν αφήνεις να υπερθερμανθεί ο κινητήρας

Το ψυκτικό υγρό και το λάδι του κινητήρα δεν πρέπει ποτέ να αναμειγνύονται, αλλιώς το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία. Το ψυκτικό...

Η Lucid “έκαψε” άλλα 2,8 δισ. δολάρια

Για ένα ακόμη τρίμηνο η Lucid παρουσίασε καθαρές ζημιές. Συγκεκριμένα, η εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία έχει την στήριξη...

Η Porsche 911 Turbo “ξεφτιλίζει” την Mercedes AMG GT 63 S στο 1000άρι

Στη θεωρία τα δύο γερμανικά sport μοντέλα δείχνουν να έχουν πάνω-κάτω τις ίδιες επιδόσεις, αλλά στη πραγματικότητα, η Porsche 911 Turbo είναι πολύ γρηγορότερη...