Δεν έχει καθίσει ακόμη η σκόνη που προκάλεσε ο Nelson Piquet όπου με τις δηλώσεις του χαρακτήρισε νέγρο τον Lewis Hamilton και τώρα κυκλοφόρησε ακόμη ένα μέρος της συνέντευξης του Βραζιλιάνου που έδωσε τον περασμένο Νοέμβριο στο κανάλι Motorsports Talks στο YouTube, στην οποία έκανε και ομοφοβικά σχόλια κατά του Hamilton, ενώ μίλησε υποτιμητικά τόσο για τον Keke Rosberg όσο και για τον Nico Rosberg.

Συγκεκριμένα ο Piquet ρωτήθηκε για την σεζόν του 1982 και για το ποια είναι η γνώμη του για τον πρωταθλητή εκείνης της χρονιάς, Keke Rosberg. Συγκεκριμένα είπε:

Ο Keke; Ήταν σκ@τ@. Δεν είχε αξία. Είναι άχρηστος. Ήταν όπως ο γιός του (o Nico). Κέρδισε ένα πρωτάθλημα, ο μικρός νέγρος (Hamilton) πρέπει να έδωσε περισσότερο κwλ0 εκείνη τη σεζόν (2016). Ήταν πολύ κακός.

Ο Hamilton δεν απάντησε στις παραπάνω δηλώσεις, αλλά χθες από το Silvestone είπε στους δημοσιογράφους πως το άθλημα πρέπει να προχωρήσει και να αγνοήσει “παλαιότερες φωνές με απώτερα κίνητρα”.

Ο Piquet που αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη από τον Hamilton και πως δεν τον είπε νέγρο, πριν αρκετά χρόνια σε ερώτηση που δέχτηκε ποιος είναι καλύτερος αυτός ή ο Ayrton Senna, απάντησε: “Εγώ είμαι ζωντανός“…