Επίσημο: Ioniq 6, με αυτονομία 610 χλμ.

Σχετικά άρθρα

Δυο εβδομάδες μετά τη δημοσίευση των πρώτων φωτογραφιών, η Hyundai παρουσίασε σήμερα όλες τις λεπτομέρειες για το Ioniq 6, το οποίο προστίθεται στη γκάμα της σειράς Ioniq, ήτοι των ηλεκτρικών οχημάτων της Hyundai, με την παραγωγή του να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 3ο τρίμηνο του 2022.

Το Ioniq 6 διαθέτει ίσως το πιο αεροδυναμικό στυλ της Hyundai μέχρι σήμερα και μια σειρά από καινοτόμα χαρακτηριστικά βελτιώνοντας την εμπειρία της ηλεκτροκίνησης. Η Hyundai χαρακτηρίζει το Ioniq 6 ως electrified streamliner, με το μεταξόνιο του να αγγίζει τα 2.950 χλστ., ενώ το μήκος ανέρχεται σε 4.855 χλστ., το πλάτος τα 1.880 χλστ., και το ύψος τα 1.495 χλστ.

Το Ioniq 6 διατίθεται σε μια παλέτα 12 εξωτερικών χρωμάτων, το χρυσό Gravity Gold Matte, το μαύρο Abyss Black Pearl, το λευκό Serenity White Pearl, το ασημί Curated Silver Metallic, το ανθρακί Nocturne Grey Metallic, το γκρι ματ Nocturne Grey Matte, το μπλε Transmission Blue Pearl, το Biophilic Blue Pearl, το κόκκινο Ultimate Digital Red Metallic, τα πράσινο Green Pearl και Digital Green Matte, και το μπλε Byte Blue.

Ο Thomas Schemera, εκτελεστικός αντιπρόεδρος, επικεφαλής marketing και επικεφαλής του τμήματος για την εμπειρία των πελατών της Hyundai, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Το Ioniq 6 έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει απρόσκοπτα την καθημερινότητά μας. Το καινοτόμο εσωτερικό του έχει σχεδιαστεί σχολαστικά ως ένας προσωπικός χώρος καταφυγής, ιδανικός για “cocooning”, ενισχυμένος με τις τελευταίες τεχνολογίες για να δημιουργήσει μια ασφαλή, διασκεδαστική και χωρίς άγχος εμπειρία οδήγησης.

Το ευρύχωρο εσωτερικό, με τη βιωσιμότητα και τη χρηστικότητα στον επίκεντρο, αντιπροσωπεύει για άλλη μια φορά ένα βήμα μπροστά στα ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με τις αξίες των πελατών μας.

Το εσωτερικό του Ioniq 6 είναι ειδικά σχεδιασμένο για να χρησιμεύσει ως ένα άνετο “καταφύγιο”. Υπάρχουν τέσσερα διαθέσιμα χρώματα για τις επενδύσεις: το σκούρο γκρι με ανοιχτό γκρι, το σκούρο λαδί με ανοιχτό γκρι, το μαύρο με ανοιχτό καφέ και το μαύρο.

Ο διζωνικός ατμοσφαιρικός φωτισμός επιτρέπει να προσαρμόσεις την εμφάνιση και την αίσθηση της εσωτερικής καμπίνας επιλέγοντας από ένα φάσμα 64 χρωμάτων και έξι προεπιλεγμένων θεμάτων, ενώ η λειτουργία Speed ​​Sync Lighting προσθέτει συναίσθημα στην οδηγική εμπειρία αλλάζοντας τη φωτεινότητα του εσωτερικού φωτισμού με βάση την ταχύτητα του οχήματος.

Τα καθίσματα είναι ειδικά κατασκευασμένα για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και είναι περίπου 30% λεπτότερα από αυτά των συμβατικών μοντέλων, παρέχοντας περισσότερο χώρο για τους επιβάτες, ενώ στην καμπίνα υπάρχουν 4 θύρες USB-C και μία θύρα USB-Α.

Υπάρχουν δύο επιπλέον οθόνες που προβάλλουν την εικόνα που καταγράφουν οι κάμερες που αντικαθιστούν τους πλαϊνούς καθρέπτες. Ακόμα, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων φιλοξενείται σε οθόνη 12 ιντσών, ενώ και για το infotainment η οθόνη αφής είναι 12 ιντσών.

Η μεγάλη οθόνη φιλοξενεί λειτουργίες Apple CarPlay και Android Auto, ενώ διατίθεται υποστήριξη πολλαπλών συνδέσεων Bluetooth, έτσι ώστε να μπορούν να αντιστοιχιστούν δύο συσκευές ταυτόχρονα. Υπάρχει ηχοσύστημα της Bose με οκτώ ηχεία (συμπεριλαμβανομένου ενός subwoofer), με το σύστημα πλοήγησης να συνοδεύεται από ενημερώσεις Bluelink Infotainment/Map.

Η οδηγική εμπειρία του Ioniq 6 ενισχύεται περαιτέρω από το σύστημα EV Performance Tune-up, το οποίο σου επιτρέπει να ρυθμίζεις το τιμόνι, την ισχύ του κινητήρα, την ευαισθησία του γκαζιού και τη λειτουργία μετάδοσης κίνησης, δημιουργώντας μια ποικιλία διαφορετικών συνδυασμών με λίγα μόνο κλικ.

Ακολούθως, το Ioniq 6 διαθέτει e-ASD, ήτοι μια τεχνολογία που κάνει τα ηλεκτρικά οχήματα πιο συναρπαστικά και φιλικά. Ιδιαίτερος ήχος που μοιάζει με διαστημόπλοιο προστίθεται στην καμπίνα, με τη χροιά του να μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης του οχήματος.

Μηχανικά, το Ioniq 6 διατίθεται με μια γκάμα κινητήρων και μπαταριών για να ταιριάζει στις ανάγκες σου, με την εκτιμώμενη αυτονομία να ξεπερνά τα 610 χλμ. σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. Η μεγάλη μπαταρία έχει χωρητικότητα 77,4 kWh και μπορεί να συνδυαστεί με δύο ηλεκτροκινητήρες, είτε με κίνηση στους πίσω τροχούς (RWD) είτε με κίνηση σε όλους τους τροχούς (AWD). Η απόδοση της κορυφαίας έκδοσης με τους δύο κινητήρες ανέρχεται σε 239 kW (325 άλογα) και 605 Nm ροπής, με 0-100 χλμ/ώρα να έρχεται σε 5,1 δευτ..

Με την μικρή μπαταρία των 53 kWh, ελαστικά 18 ιντσών (προαιρετικά 20 ιντσών) και έναν ηλεκτροκινητήρα (RWD), η μέση κατανάλωση ενέργειας του Ioniq 6 εκτιμάται ότι είναι κάτω από 14 kWh/100 χλμ., σύμφωνα με το WLTP, καθιστώντας το ένα από τα αποδοτικότερα ηλεκτροκίνητα οχήματα σήμερα. Η E-GMP πλατφόρμα του Ioniq 6 μπορεί να υποστηρίξει υποδομές φόρτισης 400V και 800V, ενώ με ταχυφορτιστή 350 kW, το αυτοκίνητο μπορεί να φορτίσει από 10% έως 80% σε μόλις 18 λεπτά.

Το Ioniq 6, όπως και το Ioniq 5, παρέχει τη λειτουργία vehicle-to-load (V2L) που σου επιτρέπει να φορτίζεις οποιεσδήποτε ηλεκτρικές συσκευές από πρίζα schuko 230V. Η λειτουργία V2L ενεργοποιείται είτε από την εξωτερική θύρα φόρτισης, χρησιμοποιώντας μετασχηματιστή με απόληξη υποδοχής πρίζας schuko, είτε εσωτερικά από μια schuko πρίζα ενσωματωμένη κάτω από το πίσω κάθισμα για τη φόρτιση φορητών υπολογιστών, τηλεφώνων και άλλων συσκευών.

Από πλευράς συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, το Ioniq 6 είναι εξοπλισμένο με το επόμενο επίπεδο Hyundai SmartSense (ADAS), διασφαλίζοντας ασφάλεια και άνεση στο δρόμο, με συστήματα όπως το Highway Driving Assist 2 (HDA 2), το Smart Cruise Control (SCC), το Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), και ανάλογα με τα επίπεδα εκδόσεων, τα Junction Crossing, Lane-Changing Oncoming και Lane-Changing Side και Evasive Steering Assist.

Άλλα χαρακτηριστικά ημιαυτόνομης οδήγησης περιλαμβάνουν το Intelligent Speed ​​Limit Assist (ISLA) και το High Beam Assist (HBA). Το Ioniq 6 διαθέτει αρκετές λειτουργίες που σχετίζονται με την προσοχή του οδηγού, όπως το Driver Attention Warning (DAW), το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης σε τυφλό σημείο (BCA), το Blind-Spot View Monitor (BVM), κλπ.

Το Ioniq 6 είναι το πρώτο μοντέλο της Hyundai που προσφέρει τη δυνατότητα ασύρματης ενημέρωσης λογισμικού Over-the-Air (OTA) για διάφορα χειριστήρια. Αυτό σου επιτρέπει να αναβαθμίσεις τα χειριστήρια του οχήματος για ηλεκτρικές συσκευές, αυτόνομη οδήγηση, μπαταρία και άλλα, παρέχοντας ασφαλέστερη και πιο άνετη εμπειρία οδήγησης.

Η παραγωγή του Ioniq 6 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 3ο τρίμηνο του 2022.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα

Ανακαλούνται 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα, παραγωγής από Απρίλιο 2023 ως και Δεκέμβριο 2023 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα, επειδή...

Η Hyundai ανακαλεί 14.117 Tucson

Η Hyundai προχωρά στην ανάκληση 14.117 Tucson που κατασκευάστηκαν μεταξύ 13 Απριλίου 2021 και 21 Αυγούστου 2023, επειδή ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί λάθος ο...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...