Η Hyundai θέλει να προσφέρει στην ευρωπαϊκή αγορά ένα προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα κοστίζει περίπου 20.000 ευρώ. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Hyundai Europe, Andreas-Christoph Hofmann, παραδεχόμενος πως η ανάπτυξη ενός μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι μια δύσκολη υπόθεση λόγω των περιορισμών στο packaging, αλλά και από το γεγονός πως είναι δύσκολο να βγάλεις κέρδος από μικρά ηλεκτρικά μοντέλα.

1

Αυτός ήταν και ο λόγος που η κορεατική εταιρία έδωσε προτεραιότητα στα μεγαλύτερα Ioniq 5, Ioniq 6 και Ioniq 7. Στόχος της είναι να προσφέρει τουλάχιστον 11 μηδενικών εκπομπών αυτοκίνητα μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, τα ηλεκτρικά οχήματα αντιπροσώπευαν το 16% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας στην Ευρώπη, όπου το μερίδιο αγοράς της Hyundai αυξήθηκε κατά 1% σε 4,6%.

2

Στις σχετικές ειδήσεις η Supernal, η εταιρία της Hyundai που ασχολείται με την ανάπτυξη αυτόνομων, ηλεκτρικών ιπτάμενων οχημάτων, στο περιθώριο της Διεθνής Αεροπορικής Έκθεσης στο Farnborough της Αγγλίας παρουσίασε ένα πρωτότυπο του εσωτερικού των μελλοντικών της eVTOL οχημάτων που θα ξεκινήσουν την εμπορική τους πορεία από το 2028.

3

Τέλος η εταιρία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Rolls-Royce για την ανάπτυξη τεχνολογιών ηλεκτρικής πρόωσης και κυψελών καυσίμου υδρογόνου για τα ιπτάμενα οχήματα της πρώτης. Το 2025 η κορεατική εταιρία θα παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό αστικού αεροσκάφος με κυψέλες καυσίμου.