Πωλείται ένα DeLorean DMC-12 με μόλις 916 χιλιόμετρα

Σχετικά άρθρα

H DeLorean κατασκεύασε περίπου 9.000 DMC-12 στα δύο χρόνια που ήταν στην παραγωγή και σήμερα διασώζονται περίπου τα 6.500 εξ αυτών. Το νούμερο αυτό μπορεί να μην κάνει το αυτοκίνητο εξαιρετικά σπάνιο, αλλά η άμεση σύνδεση του με την ταινία “Back to the Future” σίγουρα κάνει το αμερικάνικο μοντέλο ένα από τα πιο cult αυτοκίνητα που έχουν πατήσει τον δρόμο.

Ο σχεδιασμός ξεκίνησε με τον νου στην Lotus Esprit και την Mercedes 300SL Gullwing. Από την πρώτη ήρθε η κεντρομήχανη διάταξη και το στήσιμο (επίβλεψης Colin Chapman), από τη δεύτερη η επιρροή για τις πόρτες. Εμφανισιακά έσκιζε, έχοντας για μοναδικό χρώμα το ασημί του άβαφου, ανοξείδωτου και βουρτσισμένου ατσαλιού του αμαξώματος. Κάπου εδώ τελειώνουν τα ευχάριστα.

Το μοτέρ ήταν ένα V6 2,8 λίτρων με ρίζες στο Renault 30. Τα 130 άλογα ήταν αρκετά για 0-100 χλμ/ώρα σε 9 δευτ. και η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 190 χλμ/ώρα. Ο John DeLorean προσπάθησε να σώσει την εταιρία του, μέσω συμφωνίας με την British Leyland (κάτι σαν τη Morgan Stanley της εποχής). Δεν τα κατάφερε, ήρθαν κι οι κατηγορίες για εμπόριο ναρκωτικών (αθωώθηκε) και απόγινε.

Το συγκεκριμένο DMC-12 κατασκευάστηκε το 1981 και έχει διανύσει μόλις 916 χιλιόμετρα μέχρι σήμερα. Διαθέτει 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και με 4 ημέρες να απομένουν μέχρι να κλείσει η αγγελία, έχει ήδη πιάσει τα 53.500 δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...