Η DeLorean Motor Co (DMC) θέλει να εξαργυρώσει τα δικαιώματα της από την συμμετοχή της DMC-12 στις ταινίες Back To The Future. Γι’αυτό μήνυσε την NBCUniversal και στην αγωγή που κατατέθηκε στο Λος Άντζελες αυτή την εβδομάδα, η DeLorean Motor Co ισχυρίζεται πως απέκτησε την πνευματική ιδιοκτησία και τα εμπορικά σήματα της DeLorean το 1997 και ότι η NBCUniversal παραβιάζει τη σύμβασή της.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι βάσει μιας συμφωνίας που έκλεισε ο John DeLorean με την NBCUniversal, έχει δικαίωμα στο 5% των εσόδων από το merchandising και τις εμπορικές δεσμεύσεις που συνδέονται με τις ταινίες. Στη μήνυση δεν αναφέρεται το ποσό που διεκδικεί η DMC.

Όταν η αρχική εταιρεία που κατασκεύασε το DeLorean σταμάτησε να λειτουργεί, οι πνευματικές της ιδιότητες αποκτήθηκαν από άλλη εταιρεία. Αυτή η εταιρεία χαρτοφυλακίου τα πούλησε στη συνέχεια, μαζί με ολόκληρο το απόθεμα αυτοκινήτων, ανταλλακτικών, εκδόσεων καθώς και δικαιωμάτων και εμπορικών σημάτων στην DMC. Ως εκ τούτου, η DMC πιστεύει τώρα ότι της ανήκει αυτό το 5% που είχε συμφωνήσει τότε ο DeLorean με την NBCUniversal.