Ο Musk κατέθεσε αγωγή εναντίον του Twitter

Σχετικά άρθρα

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Elon Musk στη νομική του κόντρα με το Twitter, απαντώντας με αγωγή σε εκείνη της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Οι δικηγόροι του Musk κατέθεσαν “εμπιστευτική” αγωγή των 164 σελίδων στο δικαστήριο της Πολιτείας του Ντελάγουερ, όπου το Twitter είχε μηνύσει τον Musk και ως εκ τούτου το περιεχόμενό της παραμένει απόρρητο. Λίγες ώρες νωρίτερα η δικαστής Kathaleen McCormick όρισε με απόφασή της την 17η Οκτωβρίου ως ημερομηνία έναρξης της δίκης, που θα κρίνει κατά πόσον ο Musk μπορεί να αποχωρήσει από τη συμφωνία εξαγοράς έναντι 44 δισ. δολαρίων του Τwitter.

Επίσης την Παρασκευή, τον Musk μήνυσε και ένας μέτοχος του Twitter, Luigi Crispo, ο οποίος κατέχει 5.500 μετοχές του Twitter και ζήτησε από το δικαστήριο να διατάξει τον δισεκατομμυριούχο να κλείσει τη συμφωνία, να διαπιστώσει ότι παραβίασε το καθήκον καταπιστευματικότητας προς τους μετόχους του Twitter και να επιδικάσει αποζημίωση για ζημίες που προκάλεσε.

Ο Musk οφείλει υποχρέωση καταπιστεύματος στους μετόχους του Twitter λόγω του μεριδίου του 9,6% στην εταιρεία και επειδή η συμφωνία εξαγοράς του δίνει δικαίωμα βέτο σε πολλές από τις αποφάσεις της εταιρείας, σύμφωνα με τη μήνυση.

Ο Musk είχε υπαναχωρήσει στις 8 Ιουλίου από τη συμφωνία εξαγοράς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορώντας το Twitter ότι παραποίησε τον αριθμό των spam και bot λογαριασμών στην πλατφόρμα, με το Twitter να χαρακτήρισε αυτή τη δικαιολογία ως “πρόσχημα” και λίγες μέρες αργότερα κατέθεσε αγωγή κατά του Musk για να τον αναγκάσει να ολοκληρώσει την εξαγορά έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, όπως τον δεσμεύει το συμβόλαιο συγχώνευσης. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει πέντε ημέρες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...