Στα τέλη του περασμένου έτους η Lucid είχε ανακοινώνει ότι για το 2022 είχε ως στόχο να παράξει περίπου 20.000 Air, αλλά τον Απρίλιο η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό πως μειώνει κατά 40% τον φετινό στόχο παραγωγής του αμιγώς ηλεκτρικού sedan της και από τις 20.000 που ήθελε να κατασκευάσει εντός του 2022, προσδοκούσε σε μια παραγωγή μεταξύ 12.000 και 14.000 αυτοκινήτων.

1

Ωστόσο, μετά από ένα δύσκολο δεύτερο τρίμηνο, η Lucid μειώνει εκ νέου τον φετινό στόχο παραγωγής και πλέον εκτιμά ότι θα παράξει 6.000 με 7.000 αυτοκίνητα. Σε δήλωση του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Peter Rawlinson, κατηγορεί τις εξαιρετικές προκλήσεις και τα σοβαρά προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, τονίζοντας:

Ο αναθεωρημένος στόχος παραγωγής μας αντικατοπτρίζει τις εξαιρετικές προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας που αντιμετωπίσαμε. Εντοπίσαμε τα κύρια σημεία συμφόρησης και λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα – φέρνοντας τις λειτουργίες logistics εντός της εταιρίας, προσθέτοντας βασικά στελέχη στην εκτελεστική ομάδα και αναδιαρθρώνοντας την οργάνωση του logistics και της παραγωγής.

Ωστόσο, ο Rawlinson πρόσθεσε ότι η Lucid συνεχίζει να έχει μεγάλη ζήτηση για το μοντέλο της, αναφέροντας περισσότερες από 37.000 κρατήσεις από τους πελάτες της, με τον CEO της εταιρίας να παραμένει βέβαιος ότι η Lucid θα ξεπεράσει τις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις.