Η 27χρονη Darian Aspinall μαζί με την μητέρα της και τα δύο παιδιά της είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους για την Αδελαΐδα. Το πρωί της περασμένης Κυριακής 7 Αυγούστου αναχώρησαν από το ξενοδοχείο Noccundra Hotel του Κουίνσλαντ με προορισμό την Αδελαΐδα, αλλά σύντομα διαπιστώθηκε ότι χάθηκαν τα ίχνη τους. Ευτυχώς η κινητοποίηση της Αστυνομίας για την ανεύρεση της οικογένειας ήταν άμεση.

Τελικά μετά από 48 ώρες, ένα ελικόπτερο εντόπισε τέσσερις ανθρώπους στη μέση του πουθενά της αυστραλιανής ερήμου να κυματίζουν τα ρούχα τους και να κάνουν χειρονομίες για τον εντοπισμό τους από τον πιλότο.

Προς μεγάλη τύχη των δύο γυναικών και των ανήλικων παιδιών, οι αρχές τους εντόπισαν ακριβώς την στιγμή που οι προμήθειες τους σε νερό και φαγώσιμα είχαν τελειώσει.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, η οδηγός του αυτοκινήτου χρησιμοποιούσε τους χάρτες της Google και υπάκουε πιστά στις εντολές του προγράμματος, για να φτάσει στην Αδελαΐδα.

Όμως, στην πορεία το σύστημα την οδήγησε έξω από τον αυτοκινητόδρομο και έπειτα σε έναν χωματόδρομο. Η 27χρονη πάσχιζε να κινηθεί στον δρόμο αυτό με το SUV της, ώσπου τελικά κόλλησε στο σαθρό έδαφος στη μέση του πουθενά.

Ούτε τα κινητά τηλέφωνα, όμως δεν στάθηκαν σύμμαχοι στην περιπέτεια των δύο γυναικών, καθώς δεν είχαν σήμα σε εκείνο το σημείο για να ειδοποιήσουν τις Αρχές.

Έτσι, αποφάσισαν να βγουν από το αυτοκίνητο και περπατώντας να αναζητήσουν βοήθεια, όμως σύντομα συνειδητοποίησαν ότι δεν υπήρχε πουθενά κοντά πολιτισμός και έτσι αποφάσισαν να επιστρέψουν στο αυτοκίνητό τους.