Ο CEO της F1 λέει πως δεν αναμένονται γυναίκες πιλότοι στη Formula 1 τα επόμενα 5 χρόνια

Σχετικά άρθρα

Ο Stefano Domenicali σε πρόσφατη συνέντευξή του τόνισε πως δεν αναμένει να υπάρχουν γυναίκες πιλότοι στη Formula 1 τα επόμενα 5 χρόνια, λέγοντας χαρακτηρισιτκά πως για να συμβεί το αντίθετο θα πρέπει να χτυπήσει κάποιος μετεωρίτης την Γη.

Θα κάνουμε τα πάντα για να βελτιστοποιήσουμε τις πιθανότητες ώστε οι γυναίκες να μπορούν να μπουν στη Formula 1. Μιλώντας ρεαλιστικά, δεν βλέπω μια γυναίκα να οδηγεί στη Formula 1 μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια εκτός κι αν μετεωρίτης χτυπήσει τη Γη. Είναι απίθανο, αλλά θέλουμε να δημιουργήσουμε τις σωστές συνθήκες ώστε να αρχίσουν να αγωνίζονται κόντρα σε άνδρες στην κατάλληλη ηλικία και με τα κατάλληλα αυτοκίνητα,

είπε ο Ιταλός, συμπλήρωσε πως η F1 είναι αφοσιωμένη στο να δώσει ευκαιρίες σε γυναίκες οδηγούς, αλλά υπογράμμισε πως “όλες οι πλευρές πρέπει να αντιμετωπίσουν το ζήτημα ρεαλιστικά”.

Συμπλήρωσε δε:

Πιστεύουμε ότι για να μπορέσουμε να δώσουμε την ευκαιρία στα κορίτσια να είναι στο ίδιο επίπεδο με τα αγόρια, πρέπει να είναι στην ίδια ηλικία όταν αρχίζουν να αγωνίζονται στην πίστα.

Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε το σύστημα. Και θα δείτε σύντομα κάποια δράση.

Τόνισε πως είναι πολύ χαρούμενοι που το πρωτάθλημα W Series, στο οποίο συμμετέχουν μόνο γυναίκες οδηγοί, έχει γίνει υποστηρικτικό πρωτάθλημα σε ορισμένα GP της Formula 1.

Η 24χρονη Jamie Chadwick έχει κερδίσει τα δύο πρώτα πρωταθλήματα του W Series και οδεύει για την κατάκτηση και τρίτου, αλλά παρά την επιτυχία της και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της, δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει μια θέση όχι στη Formula 1, αλλά ούτε στη Formula 2 ή στη Formula 3. Ωστόσο έχει καταφέρει να γίνει οδηγός εξέλιξης της Williams.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα