Wolff: Η εγκατάλειψη του Tsunoda χειραγωγήθηκε για να μην κερδίσει ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

Χθες η Mercedes βρισκόταν πολύ κοντά στη πρώτη της φετινή νίκη, αφού επέλεξε διαφορετική στρατηγική σε σχέση με την Red Bull, αλλά το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας που βγήκε εξαιτίας της εγκατάλειψης του Yuki Tsunoda, σύμφωνα με τον Toto Wolff, ήταν αυτό που στοίχησε τελικά τη νίκη στην ομάδα του.

Ο Wolff ρωτήθηκε το κατά πόσο η FIA θα πρέπει να ερευνήσει το περιστατικό και απάντησε λέγοντας:

Αν παλεύαμε για το πρωτάθλημα αυτό θα ήταν κάτι που θα έβλεπα προσεκτικά. Τώρα νομίζω ότι πρέπει να διερευνηθεί για την ασφάλεια των οδηγών και όλων εκεί έξω.

Ο οδηγός σταμάτησε, έλυσε την ζώνη ασφαλείας, έκανε έναν ολόκληρο γύρο, μπήκε ξανά στη πίστα, το πρόβλημα δεν λύθηκε, έβαλαν ξανά τη ζώνη ασφαλείας και βγήκε πάλι στη πίστα και τελικά σταμάτησε ξανά το αυτοκίνητο. Αυτό μάλλον άλλαξε το αποτέλεσμα του αγώνα που ίσως θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει.

Ο Wolff πρόσθεσε πως χωρίς το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, ο Verstappen θα είχε κάνει την δεύτερη αλλαγή ελαστικών έχοντας οκτώ δευτερόλεπτα διαφορά από τον Hamilton

Πιστεύω ότι θα είχαμε μια δίκαιη ευκαιρία για τη νίκη. Ο προγραμματιστής του αγώνα έδειχνε πως η νίκη ήταν σε εξέλιξη. Είμασταν πολύ κοντά στη νίκη.

Τελικά το πρόβλημα που οδήγησε στην εγκατάλειψη του Tsunoda ήταν ένα σπασμένο διαφορικό, ενώ δέχθηκε επίπληξη, με τους αγωνοδίκες να του επιβάλλουν ποινή 10 θέσεων στο ιταλικό GP για οδήγηση με χαλαρές ζώνες ασφαλείας. Ο Tsunoda είπε για το περιστατικό:

Νόμιζα ότι υπήρχε πρόβλημα με το αριστερό πίσω ελαστικό, οπότε μου είπε ο μηχανικός μου να σταματήσω. Αλλά δεν είδαμε κανένα σαφές πρόβλημα στα δεδομένα. Γι’ αυτό επιστρέψαμε στο αγώνα, μπαίνοντας ξανά στα πιτ για να τοποθετήσουμε νέα ελαστικά. Μετά από αυτό, είδαμε ένα ξεκάθαρο πρόβλημα στα δεδομένα, γι’ αυτό σταματήσαμε για δεύτερη φορά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr