Ανακαλούνται 412 Mercedes X-Class στην Ελλάδα

Σχετικά άρθρα

Στην ανάκληση 412 X-Class στην Ελλάδα προχωρά η Mercedes-Benz, με τα 196 αυτοκίνητα να είναι παραγωγής ετών 2020, 2021 και να ανακαλούνται επειδή ενδέχεται η τοποθέτηση του σετ καλωδίων κιβωτίου ταχυτήτων να μην ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές. Σε αυτή την περίπτωση, το σετ καλωδίων κιβωτίου ταχυτήτων μπορεί να τρίβεται στο μπροστινό ημιαξόνιο, με αποτέλεσμα να προκληθεί, ενδεχομένως, ξαφνική απώλεια πρόωσης και κατά συνέπεια να μην μπορεί να αποκλειστεί εντελώς ο κίνδυνος τραυματισμού.

Τα υπόλοιπα 216 είναι παραγωγής ετών 2017 έως 2020 και η αιτία της ανάκλησής τους είναι το γεγονός πως ο αισθητήρας αναγνώρισης σχέσης ενδέχεται, υπό ορισμένες συνθήκες, να στέλνει εσφαλμένα σήματα κατά την επιλογή της ταχύτητας οπισθοπορείας. Κατά συνέπεια, το φως της όπισθεν μπορεί να τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας μέχρι την επόμενη ενεργοποίηση της μίζας ή/και εκκίνηση του κινητήρα.

Για τον οδηγό, κατά την οπισθοπορεία χωρίς ενεργοποιημένο το φως οπισθοπορείας ενδέχεται να είναι ανεπαρκής ο φωτισμός πίσω από το όχημά του. Για τους άλλους οδηγούς, σε αυτή την περίπτωση ενδεχομένως να μην είναι σαφές ότι το όχημα κινείται ή θα μπορούσε να κινηθεί προς τα πίσω. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αυξήσει τον πιθανό κίνδυνο ατυχήματος και τραυματισμού ατόμων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα θέματα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να ελεγχθεί προληπτικά η τοποθέτηση του σετ καλωδίων κιβωτίου ταχυτήτων και, εάν χρειάζεται, θα αντικατασταθεί, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 0030 2112111597.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...