Η πολιτεία της Νέας Υόρκης ακολουθεί τα βήματα της Καλιφόρνια και θέλει όλα τα νέα επιβατικά οχήματα που θα πωλούνται στην πολιτεία από το 2035 και έπειτα, να είναι “μηδενικών” εκπομπών άνθρακα, με σκοπό την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και του νέφους.

Αυτό σημαίνει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν θα μπορούν πλέον να πωλούν νέα οχήματα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου στη Νέα Υόρκη από το 2035 και μετά. Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα plug-in υβριδικά μοντέλα και έτσι εκτός από plug-in υβριδικά, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πωλούν αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, όπως και μοντέλα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

Η πολιτεία θέλει έως το 2026 τα αμιγώς ηλεκτρικά και τα plug-in υβριδικά να αποτελούν το 35% των ετήσιων πωλήσεων, με το ποσοστό αυτό να φτάνει στο 68% το 2030 και το 100% έως το 2035.

Η Νέα Υόρκη θα επενδύσει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια για την προώθηση των αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών ρύπων τα επόμενα πέντε χρόνια, δίνοντας εκπτώσεις για την αγορά τους, επιχορηγήσεις σε υποδομής φόρτισης και δίνοντας κονδύλια στη πρωτοβουλία της πολιτείας “EV Make Ready”, η οποία επιδιώκει επίσης να επεκτείνει τις υποδομές φόρτισης.