Καλιφόρνια: Απαγόρευση πωλήσεων νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων έως το 2035

Σχετικά άρθρα

Η πολιτεία της Καλιφόρνια ανακοίνωσε πως όλα τα επιβατικά οχήματα που θα πωλούνται στην πολιτεία από το 2035 και έπειτα, θα είναι μηδενικών εκπομπών άνθρακα, με σκοπό την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και του νέφους.

Αυτό σημαίνει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν θα μπορούν πλέον να πωλούν νέα οχήματα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου στην Καλιφόρνια από το 2035 και μετά.

Επί του παρόντος, μόνο το 12,4% των νέων αυτοκινήτων που πωλούνται στη Καλιφόρνια είναι μηδενικών εκπομπών (αμιγώς ηλεκτρικά και υδρογόνου) Η πολιτεία θέλει έως το 2026 τα αμιγώς ηλεκτρικά και τα plug-in υβριδικά να αποτελούν το 35% των ετήσιων πωλήσεων, με το ποσοστό αυτό να φτάνει στο 68% το 2030 και το 100% έως το 2035.

Οι αλλαγές αυτές εκτιμάται πως θα κοστίσουν στις αυτοκινητοβιομηχανίες 30,2 δισ. δολάρια μεταξύ 2026 και 2030, ή 2 δισεκατομμύρια δολάρια κατά μέσο όρο ετησίως, σύμφωνα με την ανάλυση του CARB (California Air Resources Board) που εκτιμά πως εξαιτίας των αλλαγών οι θάνατοι από καρδιοπνευμονικά προβλήματα θα μειωθούν κατά 1.272, θα υπάρξουν 208 λιγότερες εισαγωγές σε νοσοκομεία για καρδιαγγειακές παθήσεις, 249 λιγότερες εισαγωγές σε νοσοκομεία για αναπνευστικές ασθένειες και 639 λιγότερες επισκέψεις στα επείγοντα για άσθμα σε όλη την πολιτεία μεταξύ 2026 και 2040.

Επιπλέον, οι νέοι κανόνες θα μειώσουν το συνολικό κόστος μεταφοράς κατά 81,6 δισεκατομμύρια δολάρια στο ίδιο χρονικό διάστημα, ή 5,9 δισ. δολάρια κατά μέσο όρο ετησίως.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο τομέας των μεταφορών προκαλεί περισσότερο από το ήμισυ της ρύπανσης από άνθρακα στην Καλιφόρνια και ορισμένα τμήματα της πολιτείας θεωρούνται από τα τοξικότερα στις ΗΠΑ. Η μετάβαση σε οχήματα με μηδενικές εκπομπές θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου κατά περισσότερο από 35% και κατά 80% των εκπομπών οξειδίων του αζώτου.

Το CARB θα αναπτύξει κανονισμούς που θα επιβάλουν την υποχρέωση ότι όλες οι πωλήσεις καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων και φορτηγών στην πολιτεία θα έχουν μηδενικές εκπομπές έως το έτος 2035 και ότι όλα τα μεσαία και βαρέα φορτηγά θα είναι απαλλαγμένα από εκπομπές άνθρακα έως το 2045. “όπου αυτό είναι εφικτό”.

Η ανακοίνωση αυτή δεν θα εμποδίζει τους κατοίκους της Καλιφόρνιας να κατέχουν αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και να μπορούν να τα πουλήσουν ως μεταχειρισμένα.

Η πολιτεία της Καλιφόρνια θα προχωρήσει σε συνεργασίες με ιδιωτικές επιχειρήσεις ώστε να επιταχυνθεί η δημιουργία δικτύων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και σταθμούς για μη ρυπογόνα καύσιμα όπως είναι το υδρογόνο.

Η Καλιφόρνια είναι η πολιτεία των ΗΠΑ που σημειώνει κάθε χρόνο τις μεγαλύτερες πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 11% του συνόλου των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Η BYD έλαβε 3,4 δισ, ευρώ από τη κινεζική κυβέρνηση για να κυριαρχήσει στα EV

Η BYD έλαβε τουλάχιστον 3,4 δισ. ευρώ με τη μορφή άμεσων κρατικών επιδοτήσεων στο πλαίσιο της πολιτικής του Πεκίνου να κυριαρχήσει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα...

Γερμανία: Πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα για να πιαστούν οι στόχοι για το κλίμα

Ακόμη και με απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα "απειλεί" το ομοσπονδιακό υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για το κλίμα. Για "ελιγμό"...