Η Caitlyn Jenner αγόρασε ομάδα στο πρωτάθλημα W Series

Σχετικά άρθρα

Η Caitlyn Jenner είναι Αμερικανίδα τηλεοπτική προσωπικότητα και πρώην πρωταθλητής στο δέκαθλο, αφού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 που έγιναν στο Μόντρεαλ, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Η Caitlyn Jenner έγινε ευρύτερα γνωστή ωστόσο, μέσα από το ριάλιτι Keeping Up with the Kardashians ως σύζυγος της Kris Jenner. Τον Απρίλιο του 2015, προχώρησε σε εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου, αλλάζοντας όνομα από Bruce σε Caitlyn.

Σήμερα, η Caitlyn Jenner ανακοίνωσε την εμπλοκή της στο πρωτάθλημα W Series, εξαγοράζοντας μια ομάδα, ενώ θα είναι και αγωνιστική διευθύντρια αυτής. Απώτερος σκοπός της είναι να γίνει ο Roger Penske του γυναικείου πρωταθλήματος, και σε δηλώσεις της, η Jenner τόνισε ότι η προσφορά του εν λόγω πρωταθλήματος στην ανάδειξη του γυναικείου ταλέντου σε έναν αμιγώς ανδροκρατούμενο χώρο είναι σπουδαία, και θέλει να χρησιμοποιήσει τη φήμη της για να το αναδείξει.

Η πρώτη ανάμειξη της Jenner στον μηχανοκίνητο αθλητισμό -ως Bruce- ήταν σε έναν αγώνα διασημοτήτων στο Long Beach Grand Prix, στην Καλιφόρνια, το 1979. Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, η Jenner οδήγησε στον αγώνα 24 Hours of Daytona, ως μέλος της ομάδας του Jim Busby, προτού συνεχίσει να αγωνιστεί επαγγελματικά στο πρωτάθλημα IMSA Camel GT, ως εργοστασιακός οδηγός για την Ford και τον Jack Roush για τα επόμενα έξι χρόνια, συμμετέχοντας συνολικά σε 57 αγώνες.

Η πρώτη νίκη ήρθε στο 1986 στις 12 ώρες του Sebring μαζί με τον συνοδηγό Scott Pruett, τερματίζοντας πρώτη στην κατηγορία του και τέταρτος συνολικά. Τερμάτισε δεύτερη στην GTO κατηγορία εκείνη τη χρονιά.

Μέχρι στιγμής, η Jenner Racing δεν έχει ανακοινώσει με ποια οδηγό θα τρέξει στο πρωτάθλημα W Series, το οποίο ξεκινά στις 8 Μαΐου στο Μαϊάμι.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...