Ο Carlos Sainz οδήγησε στο Fiorano την θρυλική Ferrari 412 P του 1967

Σχετικά άρθρα

Ο Carlos Sainz “ταξίδεψε” πρόσφατα πίσω στο χρόνο, χάρη σε ένα πολύ ιδιαίτερο αγωνιστικό, την Ferrari 412 P που μόλις ανακαινίστηκε από το τμήμα Classiche της ιταλικής εταιρίας. Ο χώρος ήταν εξίσου ιδιαίτερος, καθώς επιλέχθηκε η πίστα του Fiorano, η οποία γιορτάζει φέτος τον μισό αιώνα της.

Η συγκεκριμένη 412 P απόλαυσε την καλύτερη στιγμή της πριν από περίπου 55 χρόνια, νούμερο που μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς είναι ο προσωπικός αριθμός του Ισπανού οδηγού.

Στον αγώνα των 24 ωρών της Daytona του 1967, τρία αγωνιστικά της Ferrari τερμάτισαν στις τρεις πρώτες θέσεις, με τη συγκεκριμένη να περνά τρίτη τη γραμμή τερματισμού, στα χέρια των Pedro Rodriguez και Jean Guichet. Το συγκεκριμένο εμφατικό αποτέλεσμα ήταν η απάντηση της μάρκας του Μαρανέλο στη νίκη της Ford στο Le Mans του προηγούμενου έτους.

Για την ευκαιρία του να οδηγήσει αυτό το θρυλικό αγωνιστικό, ο Carlos Sainz δήλωσε:

Ήταν πολύ συναρπαστικό. Δεν είχα οδηγήσει ποτέ κανένα Sports Prototype αγωνιστικό αυτοκίνητο προηγουμένως, πόσο μάλλον ένα από αυτήν την εποχή και ήταν πραγματικά εντελώς διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο έχω οδηγήσει μέχρι σήμερα. Μόνο η Ferrari μπορεί να σου επιτρέψει να ζήσεις κάτι τέτοιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...