GP ΗΠΑ 2022: Ποινή 30 δευτ. ο Alonso, έχασε τους βαθμούς

Σχετικά άρθρα

Στον αρκετά επεισοδιακό χθεσινό GP στην πίστα COTA του Austin, ο Fernando Alonso τερμάτισε στην 7η θέση, ωστόσο 3 ώρες μετά τη λήξη του αγώνα οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Ισπανό οδηγό της Alpine με 30 δευτ. Αυτό σημαίνει ότι ο Alonso χάνει τους έξι βαθμούς της θέσης, εξαιτίας της έφεσης της Haas.

Ο Ισπανός συγκρούστηκε με την Aston Martin του Lance Stroll στη προσπάθεια του να τον προσπεράσει. Παρά τη σφοδρότητα της επαφής, ο Alonso κατάφερε να φτάσει στα pits και να συνεχίσει τον αγώνα, με τους μηχανικούς της γαλλικής ομάδας να κάνουν μερικές επιδιορθώσεις στο μονοθέσιο του.

Ο δεξιός του καθρέφτης, όμως, της A522 ήταν εμφανώς “χαλαρός” εξαιτίας της σύγκρουσης και έπεσε στους τελευταίους γύρους του αγώνα. Η Haas ανέφερε στους αγωνοδίκες πως το μονοθέσιο του Alonso δεν ήταν ασφαλές και μετά από εξέταση του video τιμωρήθηκε με ποινή 30 δευτερολέπτων.

Αυτό ανέβασε τον Sebastian Vettel στην έβδομη θέση, τον Kevin Magnussen στην 8η, τον Yuki Tsunoda στην 9η θέση, με τον τελευταίο βαθμό να πηγαίνει στον Esteban Ocon.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα