Σουηδία: Κλέβουν κάμερες ελέγχου ταχύτητας και ίσως καταλήγουν σε ρωσικά drones

Σχετικά άρθρα

Εδώ και μερικούς μήνες κάμερες ελέγχου ταχύτητας κλέβονται στη Σουηδία, με κάμερες του ίδιου τύπου να βρέθηκαν να χρησιμοποιούνται από Ρώσους σε αυτοσχέδια μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Η σουηδική ΕΥΠ, η Sapo, η υπηρεσία πληροφοριών της Σουηδίας, δηλώνει ότι γνωρίζει τις πληροφορίες που κυκλοφορούν, σχετικά με τη σχέση μεταξύ των κλοπών κατά μήκος των σουηδικών δρόμων και των ρωσικών αυτοσχέδιων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αλλά δεν μπορεί να σχολιάσει τις δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών της.

Περισσότερες από 150 κάμερες ελέγχου ταχύτητας έχουν καταστραφεί τους τελευταίους δύο μήνες και από μέσα τους έχουν κλαπεί μόνο οι κάμερες, μιας και ο υπόλοιπος εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας, όπως ο αισθητήρας ραντάρ και ο επεξεργαστής μένει ανέγγιχτος.

Σε ένα ρωσικό drone, από αυτά που έχουν καταρριφθεί στην Ουκρανία, βρέθηκε μια κάμερα ακριβώς η ίδια με αυτές που χρησιμοποιούνται στα συστήματα επιτήρησης οδικής κυκλοφορίας στη Σουηδία. Η κάμερα ήταν στερεωμένη στο μη επανδρωμένο αεροσκάφος με αυτοκόλλητη ταινία και η δεξαμενή καυσίμου ήταν από ένα πλαστικό μπουκάλι.

Σύμφωνα με το σουηδική κυβέρνηση, η κάθε κάμερα ελέγχου ταχύτητας κοστίζει περίπου 250.000 κορώνες (22.900 ευρώ). Οι σουηδικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει τη σχέση μεταξύ των κλοπών και του ρωσικού στρατού, λέγοντας πως οι κάμερες ταχύτητας δεν έχουν ρυθμιζόμενο φακό, με αυτόν να μπορεί να εστιάσει σε απόσταση 15 μέτρων. Επιπλέον η αστυνομία της Σουηδίας υποστηρίζει πως δεν θέλει να κάνει εικασίες για το ποιος μπορεί να κλέβει τις κάμερες και έτσι η έρευνα της παραμένει ανοικτή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...