Ηλίθιοι YouTubers, αυτή η μάστιγα! Ο εν λόγω YouTuber, ονόματι Mondi, πήρε τα κλειδιά ενός ολοκαίνουριου GMC Hummer EV Edition 1 στις αρχές του μήνα, καταγράφοντας τη διαδικασία παραλαβής στην τοπική αντιπροσωπεία του. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, ο ενθουσιασμός του ή αίσθημα της ματαιότητας από την εφήμερη αναγνώριση τον κυρίευσε.

Όπως θα δεις, αφού δοκίμασε αρχικά το launch control -ονόματι Watts to Freedom- του αμιγώς ηλεκτρικού pickup, που του επιτρέπει να φτάσει να επιταχύνει από τα 0- 96 χλμ/ώρα σε μόλις 3 δευτερόλεπτα, ο Mondi πήγε με το Hummer EV του σε έναν χωμάτινο παράδρομο, για να δοκιμάσει τις εκτός δρόμου δυνατότητες. Ωστόσο, εκεί υπήρχε ένα ανάχωμα που δεν το είχε δει (;) ενώ κινούταν αρκετά γρήγορα.

1Διάβασε ακόμα

Ο χρόνος αναμονής για το GMC Hummer EV ξεπερνά τα 2 χρόνια

Η δύναμη της πρόσκρουσης έσπασε το ψυγείο και προκάλεσε σημαντικές ζημιές στον πίσω δεξί τροχό, προκαλώντας ζημιά στον άξονα, με το οδόμετρο του αυτοκινήτου να έγραφε μόλις 19 μίλια (30 χλμ.). Βλέπεις, τα 4.103 κιλά του βάρους του Hummer EV δεν κρύβονται εύκολα, εκ των οποίων τα 1.326 κιλά είναι μόνο η μπαταρία του. Αυτή έχει χωρητικότητα 246,8 kWh, με την ωφέλιμη να είναι στις 212,7 kWh, προσφέροντας αυτονομία 529 χλμ.

Να θυμίσω ότι το αμερικάνικο pickup διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες (δύο στον πίσω άξονα, έναν στον εμπρός), συνολικής απόδοσης 1.014 ίππων και 1.500 Nm ροπής. Τα 0-96 χλμ/ώρα τα κάνει σε μόλις 3 δευτερόλεπτα, όταν το launch control είναι ενεργοποιημένο.

Δεδομένης της κατάστασης και της έκτασης της ζημιάς, δεν θα μου έκανε εντύπωση η ασφαλιστική να βγάλει “ολική” το Hummer EV.