Ο κόσμος προφανώς δεν θα κουραστεί ποτέ από αυτοκίνητα σε φυσικό μέγεθος κατασκευασμένα από Lego. Το πιο πρόσφατο project αφορά το Ford F-150 Lightning, το οποίο είναι σε κλίμακα 1:1 και κατασκευάστηκε για τη Legoland που βρίσκεται στην πολιτεία της Florida. Το ηλεκτρικό pickup δημιουργήθηκε για το θεματικό πάρκο, το οποίο θεωρεί τη Ford ως τον επίσημο συνεργάτη της στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε πάρκο Legoland είναι ελεύθερο να επιλέξει τη δική της εταιρία, με τη Legoland California να συνεργαζόταν με τη Volvo αλλά πιο πρόσφατα να μεταπήδησε στη Ferrari, ενώ η Legoland Japan συνεργάστηκε με την Toyota.

Το F-150 Lightning αποτελείται από 320.740 τουβλάκια της Lego και χρειάστηκαν 1.600 ώρες για να ολοκληρωθεί. Ζυγίζει 1.692 κιλά, ήτοι σχεδόν τα 2/3 του πραγματικού αμιγώς ηλεκτρικού pickup της Ford, το οποίο έχει βάρος 2.730 κιλών. Το έκθεμα κατασκευάστηκε με τη βοήθεια υπολογιστή, που βοήθησε τους κατασκευαστές να μεταφράσουν τα περιγράμματα του pickup σε τμήματα που θα μπορούσαν να κατασκευαστούν από υπάρχοντα κομμάτια Lego.