Η Stellantis έχει δεσμευτεί να αναγεννήσει τη Lancia κάνοντας μεγάλες επενδύσεις για την επέκταση της γκάμας της και την πώληση αυτοκινήτων εκτός Ιταλίας. Τον Οκτώβριο του 2021, είχε γίνει γνωστό ότι αρχικά η γκάμα θα αποτελείται από τρία νέα μοντέλα.

Το πρώτο θα είναι η νέα γενιά του Ypsilon, που θα κυκλοφορήσει το 2024 και θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, το δεύτερο θα είναι ένα SUV που θα έρθει το 2026 και θα έχει μήκος στα 4,6 μέτρα, ενώ τέλος -το 2028- θα ακολουθήσει η νέα Delta.

Από όλα αυτά θα πάρουμε μια πρώτη γεύση στις 28 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της ημέρας σχεδίασης της Lancia, που θα μας δείξει τι επιφυλάσσει το μέλλον για τη θρυλική αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτή θα είναι η πρώτη εκδήλωση για την στρατηγική Lancia Renaissance, ήτοι μια προεπισκόπηση της νέας σχεδιαστικής γλώσσας που θα διαμορφώσει τα αυτοκίνητα επόμενης γενιάς της εταιρίας. Θρυλικά μοντέλα του παρελθόντος, όπως η Aurelia, η Flaminia, η Fulvia, η Beta HPE, η Gamma, η Delta, η Stratos και η 037 θα χρησιμεύσουν ως έμπνευση για τη νέα στιλιστική κατεύθυνση.

Η Lancia θα χρησιμοποιεί το υψηλότερο ποσοστό ανακυκλωμένων υλικών μεταξύ όλων των εταιριών της Stellantis, με τις μισές από τις επιφάνειες αφής να είναι κατασκευασμένες από οικολογικά βιώσιμα υλικά. Με τα τρία νέα αυτοκίνητα στα σκαριά, η εταιρεία εκτιμά ότι θα μπορέσει να καλύψει περίπου το 50% της αγοράς.

Η επέκταση εκτός Ιταλίας θα ξεκινήσει με τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία. Ένα δίκτυο 100 αντιπροσωπειών θα γίνει ενεργό σε 60 μεγάλες πόλεις, με τη Lancia να εκτιμά ότι οι μισοί πελάτες της θα προτιμήσουν να αγοράζουν τα αυτοκίνητα της μέσω διαδικτύου.