Η Bugatti W16 Mistral έχει τελική 420 χλμ/ώρα

Σχετικά άρθρα

Τον Αύγουστο που μας πέρασε η Bugatti παρουσίασε την W16 Mistral, το τελευταίο μοντέλο της με τον 8,0-λιτρο quad-turbo W16 κινητήρα. Πρόκειται ουσιαστικά για την ανοικτή έκδοση της Chiron, με το όνομα της να το πήρε από τον ισχυρό άνεμο που φυσά στην κοιλάδα του ποταμού Ροδανού, περνά μέσα από τις πόλεις της Κυανής Ακτής στη νότια Γαλλία και καταλήγει στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Κίνηση παίρνει από τον W16 κινητήρα της Chiron Super Sport 300+ απόδοσης 1600 ίππων με 1.600 Nm ροπής, με την Bugatti να λέει πως η W16 είναι το ταχύτερο roadster του κόσμου, αφού θα είναι σε θέση να πιάσει τα 420 χλμ/ώρα.

Η W16 Mistral διαθέτει σχεδιαστικά στοιχεία που προέρχονται από το Type 57 Roadster Grand Raid και μοιάζει να είναι κάτι ανάμεσα στη Divo και στην La Voiture Noire, έχοντας παρόμοια πίσω φωτιστικά σώματα με το Bolide.

Ο επιλογέας των ταχυτήτων είναι κατασκευασμένος από ένα συμπαγές μπλοκ αλουμινίου, έχοντας ξύλινες λεπτομέρειες και ένα κεχριμπαρένιο ένθετο που απεικονίζει τον ελέφαντα του Rembrandt Bugatti που βρίσκεται επίσης στο καπό του Roadster Type 41 Royale.

Το monocoque πλαίσιο έχει ενισχυθεί, όπως επίσης οι δομές των A και B κολονών, εξαιτίας της απουσίας της οροφής, με την Bugatti να προσφέρει μονάχα μια οροφή “έκτακτης ανάγκης”, όπως πχ για μια ξαφνική βροχή.

Μόλις 99 W16 Mistral θα κατασκευάσει η γαλλική εταιρία, με τιμή 5 εκατ. ευρώ η κάθε μια. Και οι 99 έχουν ήδη βρει τους ιδιοκτήτες τους, με την Bugatti να ξεκινά τις παραδόσεις της από το 2024.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Χάζεψε την Bugatti Bolide χωρίς το σώμα της

Με την Bugatti να συνεχίζει τις δοκιμές ανάπτυξης της Bolide, η εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά φωτογραφιών από ένα αυτοκίνητο που δεν διαθέτει...

Το Bugatti Baby II στα χρώματα της Chiron Super Sport Golden Era

Η The Little Car Company μαζί με την Bugatti δημιούργησαν ένα μοναδικό Baby II, ένα παιδικό αμαξάκι που αντλεί στοιχεία από το αγωνιστικό Type...

Χρυσαφί Bugatti Mistral

Η Bugatti στο φετινό Pebble Beach θα πάει μια μοναδική Mistral, δημιουργία του προγράμματος Bugatti Sur Mesure. Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε χρυσαφί χρώμα που...