Η Bugatti W16 Mistral έχει τελική 420 χλμ/ώρα

Σχετικά άρθρα

Τον Αύγουστο που μας πέρασε η Bugatti παρουσίασε την W16 Mistral, το τελευταίο μοντέλο της με τον 8,0-λιτρο quad-turbo W16 κινητήρα. Πρόκειται ουσιαστικά για την ανοικτή έκδοση της Chiron, με το όνομα της να το πήρε από τον ισχυρό άνεμο που φυσά στην κοιλάδα του ποταμού Ροδανού, περνά μέσα από τις πόλεις της Κυανής Ακτής στη νότια Γαλλία και καταλήγει στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Κίνηση παίρνει από τον W16 κινητήρα της Chiron Super Sport 300+ απόδοσης 1600 ίππων με 1.600 Nm ροπής, με την Bugatti να λέει πως η W16 είναι το ταχύτερο roadster του κόσμου, αφού θα είναι σε θέση να πιάσει τα 420 χλμ/ώρα.

Η W16 Mistral διαθέτει σχεδιαστικά στοιχεία που προέρχονται από το Type 57 Roadster Grand Raid και μοιάζει να είναι κάτι ανάμεσα στη Divo και στην La Voiture Noire, έχοντας παρόμοια πίσω φωτιστικά σώματα με το Bolide.

Ο επιλογέας των ταχυτήτων είναι κατασκευασμένος από ένα συμπαγές μπλοκ αλουμινίου, έχοντας ξύλινες λεπτομέρειες και ένα κεχριμπαρένιο ένθετο που απεικονίζει τον ελέφαντα του Rembrandt Bugatti που βρίσκεται επίσης στο καπό του Roadster Type 41 Royale.

Το monocoque πλαίσιο έχει ενισχυθεί, όπως επίσης οι δομές των A και B κολονών, εξαιτίας της απουσίας της οροφής, με την Bugatti να προσφέρει μονάχα μια οροφή “έκτακτης ανάγκης”, όπως πχ για μια ξαφνική βροχή.

Μόλις 99 W16 Mistral θα κατασκευάσει η γαλλική εταιρία, με τιμή 5 εκατ. ευρώ η κάθε μια. Και οι 99 έχουν ήδη βρει τους ιδιοκτήτες τους, με την Bugatti να ξεκινά τις παραδόσεις της από το 2024.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Bugatti Bolide είναι πιο γρήγορη από τα μονοθέσια της Formula 1

Η Bugatti ολοκλήρωσε τις δοκιμές της Bolide παραγωγής, με το αυτοκίνητο που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας να είναι γρηγορότερο από ένα μονοθέσιο...

Άκουσε τον V16 υβριδικό κινητήρα του νέου hypercar της Bugatti

Η Bugatti ξεκίνησε το teasing του νέου της hypercar που θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Ιούνιο, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα video αλλά και φωτογραφίες του...

Η Bugatti Bolide έχει τα μεγαλύτερα carbon φρένα της Brembo

Η Bugatti Bolide είναι ένα κτήνος 1.600 ίππων, βάρους 1.450 κιλών και για να μπορεί να φρενάρει αποτελεσματικά η Brembo έχει κατασκευάσει τα μεγαλύτερα...