GP Βραζιλίας 2022, Sprint: Εκπληκτικός νικητής ο Russell

Σχετικά άρθρα

Μετά από έναν άκρως θεαματικό αγώνα, ο George Russell -μετά από μάχη με τον Max Verstappen- κατάφερε να πάρει την παρθενική του νίκη στην Formula 1, έστω και σε Sprint. Ο Βρετανός τερμάτισε μπροστά από τον Carlos Sainz και τον teammate του στη Mercedes, Lewis Hamilton, διασφαλίζοντας ότι θα ξεκινήσει το Grand Prix της Βραζιλίας από την πρώτη θέση.

Με την αφαίρεση των κουβερτών των ελαστικών, 18 οδηγοί είχαν επιλέξει να εκκινήσουν τον Sprint αγώνα των 24 γύρων με τη μαλακή γόμα, καθώς μόνο ο Verstappen και ο Nicholas Latifi στήθηκαν στο grid με τη μεσαία γόμα. Όταν τα φώτα έσβησαν, ο Magnussen κατάφερε να κρατηθεί μπροστά από τον Verstappen και έστριψε πρώτος, θέση που τελικά έχασε δύο γύρους αργότερα. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull δέχτηκε έντονη πίεση από τον Russell στις πρώτες στροφές, αλλά κατάφερε να κρατήσει τη θέση του.

Συνεχίζοντας τα των πρώτων γύρων, πιο πίσω ο Sainz είχε μάχη με τον Norris, ο οποίος δεν έχει συνέλθει πλήρως μετά την τροφική του δηλητηρίαση. Οι δύο οδηγοί της Alpine είχαν επαφή αρχικά στη στροφή 4, με τον Esteban Ocon να σπρώχνει εκτός πίστας τον Fernando Alonso, ενώ αργότερα η εμπρός αεροτομή του Ισπανού ακούμπησε τον πίσω αριστερό τροχό του Γάλλου στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού, μια κίνηση η οποία θα διερευνηθεί από τους αγωνοδίκες. Ανανέωση: Ο Alonso τιμωρήθηκε με ποινή 5 δευτερόλεπτών.

Έχοντας αποτύχει στην πρώτη προσπάθεια, ο Sainz προσπέρασε τον Norris στα Senna Esses στην αρχή του 2ου γύρου, με τον Verstappen να αναγκάζεται να τοποθετήσει προσεκτικά το μονοθέσιό του για να κρατήσει τον Russell σε απόσταση ασφαλείας. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Magnussen δεν κατάφερε να κρατηθεί για πολύ στις πρώτες θέσεις, με τον Verstappen να τον προσπερνά στην πρώτη στροφή στον 3ο γύρο. Οι Russell και Sainz ακολούθησαν ένα γύρο αργότερα.

Εκτός από την στενή μάχη μεταξύ των οδηγών της Alpine, είδαμε μια ακόμα μάχη μεταξύ των οδηγών της ίδιας ομάδας και πιο συγκεκριμένα της Aston Martin. O Lance Stroll έσπρωξε εκτός πίστας τον Sebastian Vettel στην ευθεία μεταξύ των στροφών 3 και 4, και οι αγωνοδίκες έδωσαν ποινή 10 δευτερολέπτων στον Καναδό οδηγό.

Επιστρέφοντας στις μάχες για την πρώτη θέση, ήταν η σειρά του Russell να επιχειρήσει ένα προσπέρασμα επί του Verstappen, ο οποίος πάλευε να κάνει τα μεσαία ελαστικά του να λειτουργήσουν σωστά, με τους δύο να μάχονται για αρκετές στροφές στα μισά του αγώνα.

Μετά από μια αρχική προσπάθεια στον 12ο γύρο και μια μικρή καθυστέρηση στην επίθεσή του όταν ο Alex Albon στάθμευσε τη Williams του, ο Russell τελικά πήρε την πρωτοπορία στον 15ο γύρο, παίρνοντας το slipstream της Red Bull από τα Senna Esses και τοποθετώντας το αυτοκίνητό του με δεξιοτεχνία στο εξωτερικό της στροφής 4.

Από εκεί, ο Verstappen έπεσε στα νύχια του Sainz, ο οποίος πέρασε τον Ολλανδό στη στροφή 1 στον 19ο γύρο, με τους δύο να έχουν μια μικρή επαφή η οποία προκάλεσε ζημιά στην εμπρός αεροτομή του Verstappen. Αυτό έριξε τον ρυθμό του Ολλανδού και άνοιξε την πόρτα για τον Hamilton να προσπεράσει.

Αποτελέσματα

Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος/Διαφορά
1 George Russell Mercedes 30:11.307
2 Carlos Sainz Ferrari +3,995 δευτ.
3 Lewis Hamilton Mercedes +4,492 δευτ.
4 Max Verstappen Red Bull Racing +10,494 δευτ.
5 Sergio Perez Red Bull Racing +11,855 δευτ.
6 Charles Leclerc Ferrari +13,133 δευτ.
7 Lando Norris McLaren Mercedes +25,624 δευτ.
8 Kevin Magnussen Haas Ferrari +28,768 δευτ.
9 Sebastian Vettel Aston Martin Mercedes +30,218 δευτ.
10 Pierre Gasly AlphaTauri +34,170 δευτ.
11 Daniel Ricciardo McLaren Mercedes +39,395 δευτ.
12 Mick Schumacher Haas Ferrari +41,159 δευτ.
13 Zhou Guanyu Alfa Romeo Ferrari +41,763 δευτ.
14 Valtteri Bottas Alfa Romeo Ferrari +42,338 δευτ.
15 Fernando Alonso Alpine Renault +48,985 δευτ.
16 Yuki Tsunoda AlphaTauri +50,306 δευτ.
17 Lance Stroll Aston Martin Mercedes +50,700 δευτ.
18 Esteban Ocon Alpine Renault +51,756 δευτ.
19 Nicholas Latifi Williams Mercedes +76,850 δευτ.
NC Alexander Albon Williams Mercedes Εγκατέλειψε

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...