Το 3o επεισόδιο του ντοκιμαντέρ της Alfa Romeo για τα παρασκήνια της ομάδας στην F1

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η ομάδα της Alfa Romeo στην F1 ξεκίνησε την προβολή του πρώτου επεισοδίου της σειράς ντοκιμαντέρ Beyond the Visible, για τα παρασκήνια της ομάδας στην F1. Το δεύτερο το είδαμε στα τέλη Οκτωβρίου, και σήμερα είναι σειρά για το 3ο επεισόδιο το οποίο τιτλοφορείται ως “Η κρυμμένη ραχοκοκαλιά”.

Το τρίτο από τα πέντε επεισόδια αποκαλύπτει την αδρεναλίνη και την προκλητική καθημερινή ρουτίνα της ομάδας που συμμετέχει στην F1. Θα δεις την περίπλοκη και μανιακή οργάνωση των λειτουργιών του logistics μέσα σε μια σεζόν της Formula 1, καθώς και τι χρειάζεται για να μεταφερθεί ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός από το ένα μέρος του κόσμου στο άλλο.

Από τον προϋπολογισμό των 140 εκατομμυρίων ευρώ, το 15% διατίθεται σε λειτουργίες logistics, διακίνηση υλικών και τις μεταφορές. Όσον αφορά την τελευταία σεζόν, περίπου 230 τόνοι διακινήθηκαν δια θαλάσσης, 40 τόνοι αεροπορικώς και οι υπόλοιποι σε φορτηγά και μεταφέρθηκαν μέσω ξηράς.

Επιπλέον, περίπου 100 μέλη της ομάδας, συμπεριλαμβανομένων οδηγών, μηχανικών, αθλητικών προπονητών, γιατρών, αφοσιωμένου προσωπικού catering και προσωπικού του τμήματος μάρκετινγκ και επικοινωνίας, ταξιδεύουν σε κάθε Grand Prix. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μέχρι τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, το 90% του συνόλου των logistics της επερχόμενης σεζόν έχει ήδη σχεδιαστεί και ολοκληρωθεί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...