Δες όλες τις λεπτομέρειες του Zeekr 009

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του μήνα η Zeekr παρουσίασε στην Κίνα το δεύτερο μοντέλο παραγωγής της. Ο λόγος για το 009, ένα αμιγώς ηλεκτρικό πολυμορφικό με εντυπωσιακές προδιαγραφές, ιδιαίτερο στυλ και πολυτελή εσωτερικό για έξι άτομα. Το αυτοκίνητο έχει μήκος 5.209 χλστ., πλάτος 2.024 χλστ. και ύψος 1.867 χλστ., με το μεταξόνιο του να αγγίζει τα 3.205 χλστ.

Η άλλοτε ταπεινή και βαρετή κατηγορία των MPVs έχει μετατραπεί σε μια με τις πιο πολυτελείς προτάσεις στην αγορά της Κίνας και με το λανσάρισμα του 009 στην τοπική αγορά να πλησιάζει, στο παραπάνω video έχεις την ευκαιρία να δεις όλες τις λεπτομέρειες του μοντέλου.

Διάβασε αναλυτικά

Zeekr 009. Premium ηλεκτρικό πολυμορφικό, με 544 άλογα και 822 χλμ αυτονομία

Μηχανικά, το Zeekr 009 διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν ανά άξονα), που κάνουν το αυτοκίνητο τετρακίνητο και αποδίδουν συνδυαστικά 400 kW (544 άλογα). Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 4,5 δευτ., με το Zeekr 009 να είναι ίσως το πιο γρήγορο πολυμορφικό παραγωγής στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Αναμενόμενα, όμως, είναι αρκετά βαρύ, καθώς ζυγίζει 2.830 κιλά.

Το 009 διαθέτει τη νέα μπαταρία Qilin, που φέρει την υπογραφή της CATL. Η μπαταρία λιθίου-νικελίου-μαγγανίου-κοβαλτίου έχει χωρητικότητα 140 kWh, με την Zeekr να αναφέρει ότι η αυτονομία με μια φόρτιση φτάνει έως τα 822 χλμ., στον κύκλο μέτρησης CLTP. Ωστόσο, το νούμερο αυτό θα είναι σημαντικά χαμηλότερο στον κύκλο WLTP και τις μετρήσεις της EPA, αλλά αναμένεται να είναι άνω των 600 χιλιομέτρων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...