Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ανακοίνωσε σήμερα τα GP στα οποία θα διεξαχθούν οι έξι Sprint αγώνων στη Formula 1 το 2023.

1

Πιο συγκεκριμένα, το επόμενο έτος, οι Sprint αγώνες θα διεξαχθούν στο Αζερμπαϊτζάν (Baku Street Circuit), Αυστρία (Red Bull Ring), Βέλγιο (Spa-Francorchamps), Κατάρ (Losail Circuit), Ηνωμένες Πολιτείες (Circuit of The Americas) και Σάο Πάολο (Interlagos).

2Αναλυτικά

Grand Prix Πίστα Ημερομηνία
Αζερμπαϊτζάν Baku Street Circuit 28-30 Απριλίου
Αυστρία Red Bull Ring 30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου
Βέλγιο Spa-Francorchamps 28-30 Ιουλίου
Κατάρ Losail Circuit 06-08 Οκτωβρίου
Ηνωμένες Πολιτείες Circuit of The Americas 20-22 Οκτωβρίου
Σάο Πάολο Interlagos 3-5 Νοεμβρίου

Στους έξι sprint αγώνες της επόμενης χρονιάς, η Formula 1 θα ενεργοποιεί το σύστημα DRS μετά από έναν και όχι μετά από δύο γύρους, όπως ισχύει σήμερα, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις προσπεράσεις και το θέαμα. Εάν τα αποτελέσματα είναι θετικά, τότε από το 2024 αντίστοιχη αλλαγή θα γίνει και σε όλους τους κανονικούς αγώνες της Κυριακής.

Η F1 ήλπιζε εδώ και καιρό να μπορέσει να απαλλαγεί από το DRS, αλλά εξακολουθεί να πιστεύει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι απαραίτητη για να βοηθήσει να γίνουν οι αγώνες συναρπαστικοί, αφού ευνοεί τα προσπεράσματα, άρα και το θέαμα.

3

Συμφωνήθηκε επίσης πως για τους αγώνες sprint του χρόνου, θα εισαχθεί μια διαφορετική δομή για την αποζημίωση των ζημιών από τα ατυχήματα. Έτσι αντί οι ομάδες να διεκδικούν επισκευές, θα λαμβάνουν πλέον ένα ποσό εντός του ορίου κόστους των 300.000 δολαρίων, έναντι του σημερινού ορίου κόστους των 150.000 δολαρίων. Όλες οι άλλες αποζημιώσεις ζημιών θα αφαιρεθούν από τους κανονισμούς.