Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Helmut Marko απάντησε γιατί έχει τη φήμη πως είναι ιδιαίτερα σκληρός και απαιτητικός από τους πιλότους. Όπως τόνισε, υπάρχουν πολλοί οδηγοί που υποστηρίζονται από τους γονείς του, οι οποίοι ξοδεύουν πολλά χρήματα, μερικές φορές περισσότερα χρήματα από όσα έχουν, μόνο και μόνο για να εκπληρώσουν τα όνειρα να μεγαλώσουν έναν γιο που είναι διάσημος οδηγός αγώνων.

Έτσι θεωρεί υποχρέωσή του να τους πει πότε πρέπει να πάνε σε διαφορετική κατεύθυνση και να σταματήσουν να σπαταλούν χρήματα.

Επίσης στην ερώτηση κατά πόσο οι άλλοι οδηγοί της Red Bull είναι ικανοί να διαχειριστούν την πίεση του ανταγωνισμού με τον Verstappen, απάντησε:

Το να έχεις τον Max ως teammate δεν είναι ωραίο κομμάτι της καριέρας σου. Ο Max είναι τόσο ιδιαίτερος. Εκπαιδεύτηκε με πολύ σκληρό τρόπο από τον πατέρα του, αλλά με μεγάλη επιτυχία.

Για παράδειγμα, όταν ήταν μικρότερος από 10 ετών, ήταν στην Ιταλία και μόλις άρχιζε να βρέχει, όλοι οι άλλοι οδηγοί πήγαιναν στην καφετέρια για έναν καφέ ή ένα κέικ. Ο Μαξ έπρεπε να μείνει έξω, μερικές φορές με παγωμένα δάχτυλα. Γι’ αυτό είναι τόσο καλός στη βροχή. Μπορεί να προσαρμοστεί αμέσως.

Επιπλέον πρόσθεσε:

Οι teammates συγκρίνουν τα μονοθέσια τους. “Έχω το ίδιο υλικό;” Σκέφτονται. “Πως μπορώ να τον ξεπεράσω;” Δεν μπορούν, γι’ αυτό προσπαθούν να αλλάξουν τις ρυθμίσεις στο μονοθέσιο και να προσαρμόσουν το στυλ οδήγησης τους. Φυσικά δεν μπορείς να αποδεχτείς ότι απλά δεν είσαι τόσο καλός όσο εκείνος.

Σε κάποια φάση, πρέπει να αναγνωρίσεις ότι υπάρχει κάποιος που είναι ξεχωριστός και απλά δεν γίνεται να τον κερδίσεις. Δεν είναι όλοι οι πιλότοι τόσο καλοί όσο ο Max. Είναι δουλειά μου να τους κάνω να το καταλάβουν αυτό. Είναι σκληρό αυτό; Δεν νομίζω.