Το SUV με τις καλύτερες πωλήσεις στην Ελλάδα, ανεξαρτήτου κατηγορίας, είναι το Peugeot 3008, μια θέση που μόνο τυχαία δεν έχει κατακτήσει το γαλλικό μοντέλο, μιας και αποτελεί τη πιο ολοκληρωμένη πρόταση της κατηγορίας, με το αυτοκίνητο να διαθέτει τη πιο πλήρη γκάμα που περιλαμβάνει τρία επίπεδα εξοπλισμού, τα Active Plus, Allure Plus, GT, και κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και plug-in υβριδικούς που καλύπτουν τις ανάγκες και τα θέλω κάθε οδηγού.

Το Peugeot 3008 ξεχωρίζει από την εμφάνιση του, από το ποιοτικό εσωτερικό του, από τις τεχνολογίες αιχμής που διαθέτει, από τη κορυφαία ασφάλεια, αλλά και από τον πλούσιο εξοπλισμό, με τις διαστάσεις του να προσφέρουν άπλετο χώρο για πέντε ενήλικες επιβάτες μαζί με τις αποσκευές τους.

1s

Μηχανικά διατίθεται με τον πολυβραβευμένο 1.200άρη τρικύλινδρο PureTech κινητήρα απόδοσης 130 ίππων με 230 Nm ροπής που διακρίνεται από την εξαιρετικά πολιτισμένη και ομαλή λειτουργία του, στοιχεία που σε συνδυασμό με την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου τον κάνει να ξεχωρίζει. Επίσης υπάρχει διαθέσιμος ο 1.500άρης turbodiesel BlueHdi με 130 άλογα και 300 Nm ροπής, με τα κύρια χαρακτηριστικά του να είναι η ομαλή, ροπάτη λειτουργία και η εξαιρετικά μικρή κατανάλωση που ανακοινώνεται στα 4,1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Ο βενζινοκινητήρας συνδυάζεται είτε με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο είτε με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με τον πετρελαιοκινητήρα να εφοδιάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο 8-τάχυτο κιβώτιο. Παράλληλα, προσφέρεται το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης Advanced Grip Control που βελτιώνει την οδηγική εμπειρία σε κάθε είδους συνθήκη, καθώς επεμβαίνει στα ηλεκτρονικά βοηθήματα, στο κιβώτιο ταχυτήτων και στην απόκριση του γκαζιού έτσι ώστε να εξασφαλίζει πρόσφυση σε κάθε έδαφος που κινείται το αυτοκίνητο.

2

Ενισχύοντας το τεχνολογικό υπόβαθρο του 3008, η γαλλική εταιρία προσφέρει τρεις plug-in υβριδικές υλοποιήσεις, με την απόδοσή τους να φτάνουν έως τα 300 άλογα. Όλοι διαθέτουν ως βάση τον 1.600άρη turbo κινητήρα βενζίνης που συνδυάζεται με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες -έναν στον μπροστινό άξονα απόδοσης 110 ίππων και έναν στον πίσω απόδοσης 113 ίππων.

Στη βασική έκδοση το σύνολο αποδίδει 180 άλογα, με την έκδοση των 225 ίππων να ακολουθεί, ενώ η κορυφαία τετρακίνητη Hybrid4 έκδοση παράγει 300 άλογα και χαρίζει εντυπωσιακές επιδόσεις, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε μόλις 5,9 δευτερόλεπτα, με τη τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 240 χλμ/ώρα.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει χωρητικότητα 12,4 kWh στην έκδοση των 180 ίππων και 13,2 kWh στις εκδόσεις των 225 και 300 ίππων και χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία έως και 59 χλμ. Η μπαταρία με χρήση φορτιστή 7,4 kW χρειάζεται 2 ώρες για να φορτίσει πλήρως, ενώ καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ για το 70% της χωρητικότητας φόρτισής της.

3

Από τον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου συναντάμε πληθώρα χαρακτηριστικών άνεσης και ασφάλειας, με τις plug-in υβριδικές εκδόσεις να ενδείκνυνται για εταιρική χρήση μιας και επωφελούνται από τις κρατικές φοροελαφρύνσεις που ισχύουν για όσα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα κοστίζουν λιγότερο από 40.000 ευρώ προ φόρων και εκπέμπουν έως 50 γρ/χλμ CO2.

Έτσι, οι plug-in υβριδικές εκδόσεις του 3008 εκτός από μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, μειωμένο τέλος ταξινόμησης και μηδενικό εταιρικό φόρο, ξεχωρίζουν για το χαμηλό κόστος συντήρησης και τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου έως και 40% σε σχέση με έναν αντίστοιχης ισχύος κινητήρα βενζίνης και επωφελούνται ελεύθερης πρόσβασης στον Δακτύλιο.

4

Συνολικά, το Peugeot 3008 αποτελεί σήμερα την πιο ολοκληρωμένη επιλογή στη κατηγορία των μεσαίων SUV, παρέχοντας κορυφαία ποιότητα, πρακτικότητα και άνεση, τεχνολογίες αιχμής, ενώ παραμένει ένα γνήσιο Peugeot σε ότι έχει να κάνει με την οδηγική απόλαυση που χαρίζει στον οδηγό του.

Όλα τα παραπάνω κάνουν το αυτοκίνητο ικανό να ικανοποιεί ακόμη και τον πιο απαιτητικό αγοραστή, κάτι που εξηγεί και το γιατί είναι το best-seller SUV της ελληνικής αγοράς.