Η Canoo κατηγορεί πρώην στελέχη της για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας

Σχετικά άρθρα

Η Canoo κατέθεσε μήνυση εναντίον 5 πρώην στελεχών της, ισχυριζόμενη πως έκλεψαν πνευματική ιδιοκτησία της και τη χρησιμοποίησαν στη νέα startup Harbinger, στην οποία είναι μέλη του διοικητικού της συμβουλίου. Η Harbinger ελπίζει να βγάλει στην αγορά εμπορικά ηλεκτρικά φορτηγά παράδοσης.

Η Canoo κατηγορεί τον CEO της Harbinger John Harris, τον CTO Phillip Weicker, τον COO Will Eberts και τον Alexi Charbonneau, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος δομών και πλαισίου στην Harbinger, όπως ακόμη άλλα δύο στελέχη καθώς και 17 επενδυτές.

Στην αγωγή που κατατέθηκε στις 22 Δεκεμβρίου στο Κεντρικό Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών της Καλιφόρνια, η Canoo ισχυρίζεται ότι αυτά τα πρώην στελέχη της έκλεψαν την πατενταρισμένη τεχνολογία EV της Canoo, δηλαδή την πλατφόρμα skateboard της εταιρείας, και τώρα χρησιμοποιούν αυτήν την πλατφόρμα ως βάση για τα εμπορικά ηλεκτρικά φορτηγά της Harbinger.

Η Canoo ισχυρίζεται περαιτέρω ότι ο Weicker, ο Charbonneau, ο Eberts και ο Harris εργάστηκαν όλοι μαζί και “υπήρξε κατάχρηση τεράστιων ποσών οικονομικών πόρων, επιχειρηματικών σχεδίων, ανθρώπινου κεφαλαίου, εμπορικών μυστικών και άλλης πνευματικής ιδιοκτησίας της Canoo”.

Η Canoo ισχυρίζεται επιπλέον πως η Harbinger επέλεξε ορισμένους υπαλλήλους της Canoo, γνωρίζοντας ότι αυτοί θα έφερναν μαζί τους, πολύτιμες γνώσεις εμπιστευτικών πληροφοριών στις νέες τους δουλειές.

Η Harbinger απαντά πως οι ιδρυτές της “πάντα λειτουργούσαν με τη μέγιστη δυνατή ακεραιότητα και ποτέ δεν συμμετείχαν σε ενέργειες που θα οδηγούσαν σε αυτή την άδικη μήνυση”. Όπως καταλαβαίνεις, η υπόθεση θα λυθεί στα δικαστήρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Κατέρριψε το ρεκόρ γύρου το Hennessey Venom F5 Revolution στο Circuit of The Americas

Η Hennessey ξεκίνησε το 2023 με την αποκάλυψη του Venom F5 Revolution Coupe, που σχεδιάστηκε για να κυριαρχήσει στις πίστες του κόσμου. Σήμερα, η αμερικάνικη...

Συμφωνία Stellantis και κινέζικης Leapmotor για παραγωγή αυτοκινήτων στην Πολωνία

Τον περασμένο Οκτώβριο η Stellantis απέκτησε το 20% της κινέζικης Leapmotor για 1,5 δις ευρώ, και ίδρυσε μια κοινή επιχείρηση με έδρα την Ολλανδία...
Autoblog.gr