Adrian Newey: “Δύσκολη χρονιά” το 2023 για τη Red Bull

Σχετικά άρθρα

Ο τεχνικός επικεφαλής της Red Bull, Adrian Newey, σε δηλώσεις του αποκάλυψε πως η Red Bull ετοιμάζεται για μια δύσκολη χρονιά στη Formula 1 απέναντι στη Ferrari και τη Mercedes, πιστεύοντας πως αυτές θα “επιστρέφουν αμέσως” στη μάχη του πρωταθλήματος.

Το 2022 ήταν μια χρονιά που η Red Bull κυριάρχησε στη Formula 1, κατακτώντας και τα δύο πρωταθλήματα, με τον Newey να λέει πως η ποινή που έχει δεχτεί η Red Bull εξαιτίας της υπέρβασης του budget cap του 2021 θα της στοιχίσει.

Η Red Bull πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 7 εκατ. δολαρίων, ενώ θα χάσει και το 10% του χρόνου αεροδυναμικών δοκιμών της (αεροδυναμική σήραγγα και CFD) για τους επόμενους 12 μήνες. Ο Newey είπε:

Η μείωση στις δοκιμές αεροδυναμικής σήραγγας σημαίνει ότι μπορούμε επομένως να αξιολογήσουμε λιγότερα διαφορετικά εξαρτήματα, λιγότερες διαφορετικές ιδέες. Αν είμαστε πραγματικά έξυπνοι και βάζουμε πάντα τα σωστά πράγματα στο μοντέλο, τότε φυσικά δεν θα έχει μεγάλη διαφορά.

Η Ferrari δεν θα ησυχάσει, θα αντιμετωπίζει τις αδυναμίες της. Είχαν μερικά προβλήματα αξιοπιστίας. Έκαναν μερικά λάθη στο pit wall. Άρα θα επιστρέψουν αμέσως.

Και μετά, φυσικά, είδατε τη Mercedes να ξεκινά με ένα αυτοκίνητο που ήταν πολύ μακριά από τον ρυθμό και να το εξελίσσει σε σημείο που κέρδισε τον προ τελευταίο αγώνα. Ξέρεις ότι θα είναι εκεί. Οπότε θα είναι μια δύσκολη χρονιά, σίγουρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα