Για να γιορτάσει την επιτυχία της στο WRC και για να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στο πρωτάθλημα, το οποίο πέρυσι είχε σημαντική ανταπόκριση στην Ιαπωνία μετά το Rally Ιαπωνίας που διεξήχθη για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, η Toyota παρουσίασε δύο ειδικές εκδόσεις του GR Yaris στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο.

Ο λόγος για τις Sebastien Ogier Edition και Kalle Rovanpera Edition του μικρού hot hatch, οι οποίες αναπτύχθηκαν υπό την επίβλεψη της Toyota Gazoo Racing World Rally. O Ogier κέρδισε τον τίτλο των οδηγών με την ιαπωνική ομάδα το 2021 και ο Rovanpera το 2022.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν ρυθμίσεις που ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά στοιχεία του κάθε οδηγού, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό τους.

Το Sebastien Ogier Edition είναι βαμμένο στο υπέροχο γκρι ματ χρώμα και διαθέτει μαύρα αυτοκόλλητα της Toyota Gazoo Racing στις δύο πόρτες. Είναι επίσης εξοπλισμένο με μπλε δαγκάνες φρένων, ενώ και οι ζάντες έχουν κάποια αυτοκόλλητα που υποδηλώνουν ότι πρόκειται για την ειδική έκδοση του μοντέλου. Στο εσωτερικό υπάρχουν μπλε, λευκές και κόκκινες ραφές, ενώ δεν λείπει η ειδική πλακέτα στη βάση της κονσόλα.

Όσο για την Kalle Rovanpera Edition, αυτή είναι βαμμένη σε ένα πολύ πιο εντυπωσιακό εξωτερικό χρωματισμό, εμπνευσμένο το αντίστοιχο του αγωνιστικού, και συνδυάζει στοιχεία λευκού, κόκκινου και γκρι χρώματος.

Διαθέτει επίσης τα αυτοκόλλητα του παγκόσμιου πρωταθλήματος Rally, διακοσμητικά στις ζάντες, και κόκκινες δαγκάνες φρένων. Ακόμα είναι εξοπλισμένο με ένα ειδικό αεροδυναμικό πακέτο, που προσθέτει έναν πιο έντονο εμπρός splitter και μια μεγάλη πίσω αεροτομή. Στο εσωτερικό διαθέτει μπλε και ασημί ραφές και την απαραίτητη ειδική πλακέτα στη βάση της κονσόλας.

Η Toyota δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις εκδόσεις, ούτε την ημερομηνία της κυκλοφορίας τους και τον αριθμό παραγωγής τους.