Το ημερολόγιο έγραφε Ιούνιος του 1948 όταν κυκλοφόρησε το 356 Roadster, το πρώτο αυτοκίνητο που πουλήθηκε με το όνομα Porsche και 75 χρόνια μετά, η γερμανική εταιρία παρουσιάζει το Vision 357 Concept, την σύγχρονη εκδοχή του 356.

Το πρωτότυπο αυτοκίνητο είναι μια προσπάθεια συνδυασμού του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος με συνοχή,

δήλωσε ο Michael Mauer, αντιπρόεδρος της Style Porsche. Το 357 υιοθετεί τις αναλογίες του πρωτότυπου, ενώ διαθέτει στιλιστικές λεπτομέρειες που κοιτάζουν προς το μέλλον. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα πράγματα σχετικά με το πρωτότυπο είναι ο κομψός σχεδιασμός του. Δεν υπάρχουν λαβές θυρών, με τους σχεδιαστές να τις κρύβουν στο πίσω πλαϊνό τζάμι.

Οι κάμερες αντικαθιστούν τους παραδοσιακούς πλαϊνούς καθρέφτες, με την Porsche να κρύβει τα φωτιστικά σώματα πίσω από τις διατρήσεις στα πάνελ του αμαξώματος, ενώ ενσωματώνει το τρίτο φως των φρένων στο μοτίβο της πίσω μάσκας, μια από τις πολλές επανακλήσεις στο 356 Roadster.

Οι ζάντες μαγνησίου 20″ έχουν carbon αεροδυναμικά καπάκια και είναι κεντρομπούλονες. Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε δύο τόνους του γκρι -Ice Grey Metallic και Grivola Grey Metallic-, με τα μεγάλα αυτοκόλλητα “75” να κοσμούν τα πλαϊνά και το καπό, ενώ τα διακριτικά αυτοκόλλητα “357” βρίσκονται στα μπροστινά φτερά και στην πίσω όψη. Οι απολήξεις τις εξάτμισης είναι κατασκευασμένες από τιτάνιο, έχοντας κεραμικό εσωτερικό.

Το Vision 357 βασίστηκε στη πλατφόρμα της 718 Cayman GT4 RS και έτσι στο πίσω μέρος του συναντάμε τον ατμοσφαιρικό flat-six 4.000 κ.εκ κινητήρα απόδοσης 500 ίππων.